Penge Af
I et ellers positivt europæisk aktiemarked er der mandag eftermiddag stryg til britiske Smith & Nephew, som konkurrerer med danske Coloplast på området for sårpleje.

Selskabets aktie falder 4,1 pct. på børsen i London, efter at det er kommet frem, at Smith & Nephew skal være i forhandlinger om at overtage amerikanske Nuvasive for mere end 3 mia. dollar.

Men, som Michael Jungling, analytiker hos Morgan Stanley, skriver i et notat ifølge Bloomberg News, så vil Nuvasive ikke tilbyde et stærkt strategisk rationale for Smith & Nephew, og den vurdering ser investorerne altså ud til at dele ud fra kursreaktionen.

Kursfaldet til det britiske selskab er dog langt fra nok til at forhindre grønne indeks i hverken Storbritannien eller det samlede Europa, da det britiske FTSE 100-indeks stiger 0,5 pct., og det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,8 pct. - i øvrigt med Smith & Nephew som den mest faldende aktie.

Mest stigende aktie i det brede europæiske indeks er den italienske bank Banco BPM om stiger 7,6 pct. Det sker, efter at banken har fortalt, at den mere end lever op til kravene fra Den Europæiske Centralbank (ECB), som i sidste uge foretog et kapitaleftersyn hos italienerne.

Positiv stemning er der også omkring den tyske rejsegigant TUI, som stiger 3,8 pct. efter at have fået genoptaget dækning af Bank of America Merrill Lynch med anbefalingen "køb". Det sker dagen før, at TUI præsenterer regnskab for første kvartal.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestager giver Google ny kæmpebøde: Skal betale 11 mia kr

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Nationalbanken: Nye boligskatter presser priser nedad i København, måske op mod 10 pct.

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Norsk verdensmester i skak vil spille mod danskerne

Her er storinvestorernes ni defensive aktiefavoritter