Penge Af
Vækstbekymringer og handelsnervøsitet pressede igen fredag stemningen, hvor renterne gik tilbage, da investorerne søgte mod sikkerhed i obligationsmarkedet.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 2,64 pct. Det var dog 1 basispoint mere, end da de danske obligationshandlere gik på weekend. I løbet af fredagen vekslede den tiårige rente mellem 2,62 og 2,66 pct. Samlet blev det til et rentefald på 5 basispunkter fra 2,69 pct. i forhold til niveauet forrige fredag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt også med 1 basispunkter til 2,47 pct.

Den negative stemning blandt investorerne torsdag holdt også ved fredag. Fokus var på de sænkede vækstforventninger for eurozonen, Storbritannien og Australien, samtidig med at nyhederne fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina ikke var været opmuntrende.

USA's præsident Donald Trump udelukkede torsdag muligheden for et møde med Kinas præsident, Xi Jinping, inden udløbet af handelsvåbenhvilen den 1. marts, og det tegner i retning af, at de to lande ikke vil nå en aftale inden. Samtidig lod Larry Kudlow, Trumps øverste økonomiske rådgiver, i et interview torsdag med Fox Business forstå, at der er "betydelig" afstand mellem parterne.

- Folk er lidt nervøse. At renterne ikke falder mere, er tegn på, at investorerne er lidt trætte, men der er nogle, som skal have lidt ekstra sikkerhed i obligationer. Jeg er dog overrasket over den moderate udvikling fredag, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Lars Skovgaard Andersen peger dog også på, at renterne omvendt heller ikke bevægede sig op på aktierallyet efter jul.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tesla i kursnedsmeltning - markedet ser ingen hurtig vending

Verdens dyreste medicin godkendt - 14 mio kr for en behandling

Fire flotte lyserøde champagner - og priserne er ikke helt hen i vejret

Mærsk-topchef til regnskabseksamen: "Hvis ikke jeg selv mente, det var bestået, så var der da for alvor noget galt"

Dommer blokerer for Trumps byggeplaner ved grænsen til Mexico

"Jeg er ikke bange for at mislykkedes og indrømme, når jeg har taget fejl"

Aktieluk i USA: På weekend med plus - men endnu et ugefald

Manglende dansker i vigtig EP-gruppe bekymrer erhvervslivet

Ekspert om udbyttesag: "Sanjay Shah har bygget en kæmpe kulisse"