Penge Af
Vækstbekymringer og handelsnervøsitet pressede igen fredag stemningen, hvor renterne gik tilbage, da investorerne søgte mod sikkerhed i obligationsmarkedet.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 2,64 pct. Det var dog 1 basispoint mere, end da de danske obligationshandlere gik på weekend. I løbet af fredagen vekslede den tiårige rente mellem 2,62 og 2,66 pct. Samlet blev det til et rentefald på 5 basispunkter fra 2,69 pct. i forhold til niveauet forrige fredag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt også med 1 basispunkter til 2,47 pct.

Den negative stemning blandt investorerne torsdag holdt også ved fredag. Fokus var på de sænkede vækstforventninger for eurozonen, Storbritannien og Australien, samtidig med at nyhederne fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina ikke var været opmuntrende.

USA's præsident Donald Trump udelukkede torsdag muligheden for et møde med Kinas præsident, Xi Jinping, inden udløbet af handelsvåbenhvilen den 1. marts, og det tegner i retning af, at de to lande ikke vil nå en aftale inden. Samtidig lod Larry Kudlow, Trumps øverste økonomiske rådgiver, i et interview torsdag med Fox Business forstå, at der er "betydelig" afstand mellem parterne.

- Folk er lidt nervøse. At renterne ikke falder mere, er tegn på, at investorerne er lidt trætte, men der er nogle, som skal have lidt ekstra sikkerhed i obligationer. Jeg er dog overrasket over den moderate udvikling fredag, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Lars Skovgaard Andersen peger dog også på, at renterne omvendt heller ikke bevægede sig op på aktierallyet efter jul.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?