Penge Af
Vækstbekymringer og handelsnervøsitet pressede igen fredag stemningen, hvor renterne gik tilbage, da investorerne søgte mod sikkerhed i obligationsmarkedet.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 2,64 pct. Det var dog 1 basispoint mere, end da de danske obligationshandlere gik på weekend. I løbet af fredagen vekslede den tiårige rente mellem 2,62 og 2,66 pct. Samlet blev det til et rentefald på 5 basispunkter fra 2,69 pct. i forhold til niveauet forrige fredag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt også med 1 basispunkter til 2,47 pct.

Den negative stemning blandt investorerne torsdag holdt også ved fredag. Fokus var på de sænkede vækstforventninger for eurozonen, Storbritannien og Australien, samtidig med at nyhederne fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina ikke var været opmuntrende.

USA's præsident Donald Trump udelukkede torsdag muligheden for et møde med Kinas præsident, Xi Jinping, inden udløbet af handelsvåbenhvilen den 1. marts, og det tegner i retning af, at de to lande ikke vil nå en aftale inden. Samtidig lod Larry Kudlow, Trumps øverste økonomiske rådgiver, i et interview torsdag med Fox Business forstå, at der er "betydelig" afstand mellem parterne.

- Folk er lidt nervøse. At renterne ikke falder mere, er tegn på, at investorerne er lidt trætte, men der er nogle, som skal have lidt ekstra sikkerhed i obligationer. Jeg er dog overrasket over den moderate udvikling fredag, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Lars Skovgaard Andersen peger dog også på, at renterne omvendt heller ikke bevægede sig op på aktierallyet efter jul.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  På kamelryg gennem Jordans store sandkasse

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet