Penge Af
Amerikanske Arconic, som producerer komponenter til fly og aluminiumsplader, falder med 3,4 pct. fredag, selv om selskabet med sit regnskab for fjerde kvartal leverede bedre end ventede forventninger, lover en opsplitning af selskabet, frasalg af ikke-kerne aktiviteter, og et udvidet tilbagekøbsprogram.

Arconic vil dele sin forretning op i to hovedområder, komponenter og aluminiumsplader, og planen er at spinne det ene område ud af koncernen ved en selvstændig børsnotering. Samtidig skal mindre aktiviteter, som ikke hører til et af de to områder muligvis sælges fra.

"Der er fundamentalt forskellige rytmer, afkastprofiler og kapitalbehov for de to forretninger," sagde den nyligt tiltrådte topchef i Arconic, John Plant, på en telekonference ifølge Bloomberg News.

Arconic, som i 2016 blev udskilt af aluminiumsproducenten Alcoa, blev sidste år ramt af stigende aluminiumspriser, da USA indførte told på indførelsen af metallet som et led i handelsprisen.

Den nye plan kommer blot et par uger efter, at koncernen lod markedet vide, at planerne om at sælge sig selv var skrinlagt, og at man havde takket nej til et bud fra kapitalfonden Apollo.

"Vi modtog ikke et tilbud for et fuld overtagelse af selskabet, som, vi mente, ville være i den bedste interesse for Arconics aktionærer og andre stakeholders," udtalte John Plant dengang, da aktien faldt tilbage med 10,5 pct.

Arconic har endnu ikke fremlagt en tidsplan eller oplyst om omkostningerne for opsplitningen.

Koncernen fortæller dog også fredag, at det vil fordoble sit tilbagekøbsprogram med yderligere 500 mio. dollar, men samtidig sænkes de kvartalsmæssige udbyttebetalinger dog fra 6 cent til 2 cent per aktie.

Arconic spår, at selskabet i 2019 vil nå et justeret overskud per aktie i intervallet 1,55 til 1,65 dollar mod analytikernes forventning om 1,58 dollar. Midtpunktet af forventningerne er altså over konsensus. Omsætningen ses lande i feltet 14,3 til 14,6 mia. dollar. Her lyder buddet på Wall Street på 14,5 mia. dollar.

Selskabet kom samtidig gennem sit fjerde kvartal med et justeret overskud per aktie på 33 cent, mens omsætningen landede på 3,47 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 30 cent og en omsætning på 3,42 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 162 mio. dollar mod ventede 150 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 323 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 465 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tesla i kursnedsmeltning - markedet ser ingen hurtig vending

Verdens dyreste medicin godkendt - 14 mio kr for en behandling

Fire flotte lyserøde champagner - og priserne er ikke helt hen i vejret

Mærsk-topchef til regnskabseksamen: "Hvis ikke jeg selv mente, det var bestået, så var der da for alvor noget galt"

Dommer blokerer for Trumps byggeplaner ved grænsen til Mexico

"Jeg er ikke bange for at mislykkedes og indrømme, når jeg har taget fejl"

Aktieluk i USA: På weekend med plus - men endnu et ugefald

Manglende dansker i vigtig EP-gruppe bekymrer erhvervslivet

Ekspert om udbyttesag: "Sanjay Shah har bygget en kæmpe kulisse"