Penge Af
En negativ stemning bredte sig for alvor på det europæiske aktiemarked i løbet af eftermiddagen fredag, hvor samtlige af de store indeks endte i minus.

I Tyskland sluttede DAX-indekset med et fald på 1 pct., mens FTSE 100-indekset i London dykkede 0,2 pct., og CAC 40-indekset i Paris gik 0,5 pct. tilbage.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,5 pct., og her indtog tyske Wirecard og danske Rockwool bundplaceringerne.

Betalingsselskabet Wirecard dykkede 12,3 pct., efter at en efterforskning af svindel i selskabets afdeling i Singapore intensiverede og resulterede i en ransagning af de lokale kontorer.

Derudover har tyske anklagere startet en undersøgelse af mulig markedsmanipulation, skriver nyhedsbureauet Bloomberg News. Anklagerne om svindel kom første gang frem i avisen Financial Times, og selskabet har flere gange afvist anklagerne.

Rockwool blev straffet af investorerne med et fald på 11,1 pct., efter at isoleringskoncernen fredag morgen offentliggjorde et skuffende regnskab for fjerde kvartal og en prognose for 2019, der ramte under analytikernes forventninger.

Det svenske selskab Dometic Group endte omvendt helt i top i Stoxx 600-indekset med en stigning på 15,6 pct. Selskabet, der producerer en lang række produkter, herunder kølebokse, sikkerhedsløsninger og løsninger til køretøjer, aflagde fredag morgen et regnskab for fjerde kvartal, der viste en overraskende høj indtjening.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør

Aktier: Jyske og Sydbank steg på klangen af bryllupsklokker

Norwegian: Bestyrelsformanden træder af