Penge Af
En negativ stemning bredte sig for alvor på det europæiske aktiemarked i løbet af eftermiddagen fredag, hvor samtlige af de store indeks endte i minus.

I Tyskland sluttede DAX-indekset med et fald på 1 pct., mens FTSE 100-indekset i London dykkede 0,2 pct., og CAC 40-indekset i Paris gik 0,5 pct. tilbage.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,5 pct., og her indtog tyske Wirecard og danske Rockwool bundplaceringerne.

Betalingsselskabet Wirecard dykkede 12,3 pct., efter at en efterforskning af svindel i selskabets afdeling i Singapore intensiverede og resulterede i en ransagning af de lokale kontorer.

Derudover har tyske anklagere startet en undersøgelse af mulig markedsmanipulation, skriver nyhedsbureauet Bloomberg News. Anklagerne om svindel kom første gang frem i avisen Financial Times, og selskabet har flere gange afvist anklagerne.

Rockwool blev straffet af investorerne med et fald på 11,1 pct., efter at isoleringskoncernen fredag morgen offentliggjorde et skuffende regnskab for fjerde kvartal og en prognose for 2019, der ramte under analytikernes forventninger.

Det svenske selskab Dometic Group endte omvendt helt i top i Stoxx 600-indekset med en stigning på 15,6 pct. Selskabet, der producerer en lang række produkter, herunder kølebokse, sikkerhedsløsninger og løsninger til køretøjer, aflagde fredag morgen et regnskab for fjerde kvartal, der viste en overraskende høj indtjening.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  På kamelryg gennem Jordans store sandkasse

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet