Penge Af
En negativ stemning bredte sig for alvor på det europæiske aktiemarked i løbet af eftermiddagen fredag, hvor samtlige af de store indeks endte i minus.

I Tyskland sluttede DAX-indekset med et fald på 1 pct., mens FTSE 100-indekset i London dykkede 0,2 pct., og CAC 40-indekset i Paris gik 0,5 pct. tilbage.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,5 pct., og her indtog tyske Wirecard og danske Rockwool bundplaceringerne.

Betalingsselskabet Wirecard dykkede 12,3 pct., efter at en efterforskning af svindel i selskabets afdeling i Singapore intensiverede og resulterede i en ransagning af de lokale kontorer.

Derudover har tyske anklagere startet en undersøgelse af mulig markedsmanipulation, skriver nyhedsbureauet Bloomberg News. Anklagerne om svindel kom første gang frem i avisen Financial Times, og selskabet har flere gange afvist anklagerne.

Rockwool blev straffet af investorerne med et fald på 11,1 pct., efter at isoleringskoncernen fredag morgen offentliggjorde et skuffende regnskab for fjerde kvartal og en prognose for 2019, der ramte under analytikernes forventninger.

Det svenske selskab Dometic Group endte omvendt helt i top i Stoxx 600-indekset med en stigning på 15,6 pct. Selskabet, der producerer en lang række produkter, herunder kølebokse, sikkerhedsløsninger og løsninger til køretøjer, aflagde fredag morgen et regnskab for fjerde kvartal, der viste en overraskende høj indtjening.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Investorer får kun lidt hjælp fra Powell - Federal Reserve dybt splittet om fremtiden

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Mens du sov: Aktierne bliver sendt i vejret efter Fed-melding

Gevinst på 50 mia hvis folk i job arbejder mere

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed