Aktier i Europa: Rockwool i bund i roligt marked
Jens Birgersson, adm. direktør i Rockwool.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Der er beskedne udsving på de europæiske aktiemarkeder fredag middag, hvor de fleste indeks balancerer omkring nullet.

I Tyskland ligger DAX-indekset stort set uændret, mens FTSE 100-indekset i London og CAC 40-indekset i Paris ligger med små stigninger på 0,2 pct.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger knap 0,1 pct. lidt over middag fredag, hvor det svenske selskab Dometic Group ligger i spids med en stigning på 15 pct. til 70,15 svenske kr.

Selskabet, der producerer en lang række produkter, herunder kølebokse, sikkerhedsløsninger og løsninger til køretøjer, aflagde fredag morgen regnskab for fjerde kvartal, der viste en overraskende høj indtjening.

I den anden ende af indekset ligger Rockwool-aktien med et fald på 9,9 pct. til 1635 kr. Det danske selskab aflagde regnskab for fjerde kvartal af 2018 fredag morgen inden børsåbning. Regnskabet viste, at Rockwools omsætning er vokset i fjerde kvartal, men det var ikke nok til at leve op til analytikernes forventninger til hverken salget eller driftsindtjeningen.

På driften (EBIT) fik Rockwool i fjerde kvartal et overskud på 83 mio. euro mod 73 mio. euro i samme kvartal 2017, og omsætningen landede på 709 mio. euro mod 644 mio. euro i det tilsvarende året før.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet et driftsoverskud på 92 mio. euro og en omsætning på 721 mio. euro. Rockwools forventninger til 2019 ligger også lavere end konsensus.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør