Aktietendens i USA: Legetøjskoncerner vil være i fokus i rødt marked
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Udsigten til manglende fremskridt i handelskonflikten mellem USA og Kina er med til lægge en dæmper på optimismen forud for åbningen af det amerikanske aktiemarked fredag.

Halvanden time før handelsstart falder de amerikanske aktiefutures mellem 0,5 og 0,9 pct., og dermed ser investorerne ud til at gå endnu en dag i møde med faldende indeks.

Det brede S&P 500-indeks faldt torsdag 0,9 pct., og Dow Jones-indekset mistede det samme. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig tilbage med 1,2 pct.

På handelsfronten fortalte USA's præsident Donald Trumps vigtigste økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, torsdag i et interview med Fox Business News, at der er "betydelig" afstand i forhandlingerne mellem Kina og USA.

Trump selv lod samtidig forstå, at der ikke vil være et topmøde med ham og Kinas præsident, Xi Jinping, inden den igangværende handelsvåbenhvile udløber, hvilket ellers var ventet.

Sammen med vækstbekymringer er det med til at skabe lidt uro på de finansielle markeder, på trods af at den amerikanske regnskabssæson indtil videre har vist sig at være nogenlunde som ventet.

Ifølge Reuters har mere end halvdelen af de store amerikanske selskaber på børsen nu offentliggjort deres regnskaber, og heraf har 71 pct. af selskaberne i S&P 500-indekset overgået forventningerne til indtjeningen.

LEGETØJSKONCERNER GÅR HVER SIN VEJ

Inden handelsstart fredag har den amerikanske legetøjsvirksomhed Hasbro, der blandt andet er kendt for at stå bag My Little Pony, offentliggjort sit regnskab for fjerde kvartal, men det bød på flere skuffelser.

Selskabet har ligesom mange andre været ramt af Toys"R"Us nedtur og derigennem haft et lavere end ventet salg i fjerde kvartal, og det resulterede også i et skuffende indtjening i perioden.

I formarkedet falder aktien 7,2 pct.

Konkurrenten Mattel, der er legetøjskoncernen bag Barbie-dukken, overraskede omvendt positivt med sit kvartalsregnskab, der blev offentliggjort efter børslukketid torsdag.

Mattel fik i fjerde kvartal en omsætning på 1,52 mia. dollar mod ventede 1,44 mia. dollar, mens det justerede overskud landede på 4 cent per aktie mod konsensus om et minus på 14 cent, ifølge Bloomberg News.

Aktien stiger med 15,3 pct. i formarkedet fredag.

Expedia Group, der driver en lang række rejsesites, herunder Expedia.com, stiger desuden med 6,4 pct. i formarkedet fredag, da selskabets guidance for 2019 overraskede investorerne, da årsregnskabet blev præsenteret sent torsdag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?