Brøndby IF falder på børsen efter planer om større kapitaludvidelse
Brøndby IF falder på børsen fredag.
Foto: PR
Penge Af
Brøndby IF meddelte torsdag aften, at fodboldklubben vil foretage en kapitaludvidelse på 100 mio. kr., og at det samtidig vil ske med tilbuddet om fortegningsret til de eksisterende aktionærer.

Fredag formiddag reagerer investorerne på nyheden ved at sende aktien ned med 3,4 pct. til 0,85 kr.

De 100 mio. kr. er større end det beløb, som Brøndby IF tilbage i december oplyste, at det havde til hensigt at rejse. Dengang forlød det, at fodboldklubben ville sælge 31,2 mio. aktier uden fortegningsret, hvilket på daværende tidspunkt havde givet et bruttoprovenu på cirka 29,5 mio. kr.

- Bestyrelsen i Brøndby IF har nu revurderet denne beslutning og har besluttet ikke at gennemføre en kontant kapitalforhøjelse uden fortegningsret for selskabets eksisterende aktionærer.

- Bestyrelsen i Brøndby IF har i stedet besluttet at indstille til generalforsamlingens vedtagelse den 2. april 2019, at bestyrelsen bemyndiges til en større kapitaludvidelse med fortegningsret for selskabets aktionærer. Bestyrelsen sigter efter at rejse cirka 100 mio. kr., hedder det i en meddelelsen til fondsbørsen torsdag aften.

Brøndby IF forklarer ønsket om at rejse langt mere kapital med klubbens ambition om at fastholde sin position med at levere den "bedste fanoplevelse" i Superligaen, og det omfatter, at Sydsiden af Brøndby Stadion skal "renoveres og opgraderes", ligesom loungefaciliteterne skal udvides.

Endelig vil Brøndby IF opgradere "Brøndby Masterclass" og investere i den sportslige sektor.

- Provenuet fra kapitaludvidelsen skal blandt andet anvendes til dækning af disse investeringer, som forventes gennemført eller igangsat i 2019, samt sikre at Brøndby IF igen er gældfri ved udgangen af 2019, skriver klubben i meddelelsen.

Brøndby IF planlægger at gennemføre kapitaludvidelsen senest ved udgangen af juli 2019, og selskabet vil indtil da "optage yderligere lån som mellemfinansiering".

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner