Råvarer: Handelskrig og svindende vækstudsigter sænker oliepriserne
Foto: Scanpix
Markeder Af
Priserne på den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie falder fredag morgen.

Det skyldes frygten for en manglende løsning på handelskrigen mellem USA og Kina, hvilket vejer tungt på fremtidsudsigterne for den økonomiske vækst.

Oliepriserne understøttes dog samtidig af produktionsnedskæringer fra Organisationen for Olieeksporterende Lande, Opec, samt af amerikanske sanktioner mod Venezuelas olieindustri.

En tønde Brent koster fredag morgen 61,21 dollar mod 61,70 dollar ved dansk børslukketid torsdag kl. 17.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,23 dollar mod 52,67 dollar torsdag eftermiddag.

"Oliepriserne falder tilbage til ugens laveste niveau, da svagere vækstudsigter kan varsle en tilbagekomst af årsager til, at olielagrene vil stige," siger Edward Moya, der er markedsanalytiker i Oanda, til Reuters.

USA's præsident, Donald Trump, udtalte ifølge Reuters torsdag, at han ikke kommer til mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, inden deadlinen i våbenhvilen i handelskonflikten 1. marts.

Donald Trump har ifølge Reuters varslet, at de amerikanske toldafgifter på importerede varer fra Kina vil stige, hvis ikke der indgås en aftale. Næste forhandlingsrunde mellem landene er skemalagt til næste uge i Beijing.

EU-Kommissionen nedjusterede ifølge Reuters torsdag sine forventninger til eurozonens økonomiske vækst til 1,3 pct. fra 1,9 pct. i 2019. Nedjusteringen skyldes ifølge Reuters forventninger om spændinger i verdenshandlen foruden en række udfordringer på hjemmefronten.

Handlere fortæller Reuters, at oliepriserne holdes oven vande af produktionsnedskæringer fra Opec. Blandt andet har organisationens største eksportør, Saudi-Arabien, ifølge Reuters sænket olieproduktion med omkring 400.000 tønder til 10,24 mio. tønder om dagen.

Oliepriserne understøttes samtidig af USA's sanktioner mod Venezuelas olieindustri. Analytikere venter ifølge Reuters, at sanktionerne vil sænke olieudbuddet med 300.000 til 500.000 tønder olie om dagen.

Fredag morgen ligger guldpriserne marginalt højere, mens kobberpriserne falder.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1309,31 dollar mod 1309,09 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6232 dollar mod 6264,50 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud