Valuta: Let styrket dollar i stille men risikoaverst marked
Foto: Scanpix
Markeder Af
Investorerne holder sig i stigende grad tilbage i valutamarkedet, mens den nuværende negative risikostemning trykker aktiemarkederne og sender renterne nedad.

Usikkerhed om handelsforhandlingerne mellem USA og Kina og stigende bekymringer for den globale vækst er hovedtemaer for markedsdeltagerne, efter at EU-Kommissionen sænkede prognoserne for euroområdets økonomiske vækst markant, ikke mindst på grund af forventninger om vækst-tilbagesalg fra globale handelsspændinger og indenlandske udfordringer.

Investorernes bekymringer over den globale økonomi er samtidig forstærket af kommentarer fra USA's præsident Donald Trump, som ikke har planer om at mødes med Kinas præsident Xi Jinping for at opnå en handelsaftale eller udskyde told-deadlinen, inden 1. marts.

"Dollar understøttes af bekymringer over den global vækst og af eksterne faktorer. Markedet venter på at se, hvilke politiske tiltag der kan stabilisere væksten på verdensplan. Indtil da er det svært at se en dollarsvækkelse," siger valutastrateg Sim Moh Siong fra Bank of Singapore i Singapore til Reuters.

Euro er underdrejet efter svagere end forventede vækstdata fra euroområdet og forventninger om, at Den Europæiske Centralbank vil fastholde de pengepolitiske lempelser i år.

Og sterling er under pres, mens handlerne venter, at britiske pund vil forsætte de relativt store udsving på kort sigt på grund af usikkerheden omkring brexit.

Pund koster fredag morgen 1,2950 dollar mod 1,2975 dollar torsdag eftermiddag.

Euro står fredag morgen i 1,1340 dollar mod 1,1360 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar koster fredag morgen 109,80 yen mod 109,75 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  På kamelryg gennem Jordans store sandkasse

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet