Penge Af
Investorerne foretrak torsdag obligationerne frem for aktierne, og det sendte obligationskurserne op og de effektive renter ned. Baggrunden var ny pessimisme omkring den globale vækst og langt fra opmuntrende nyt på handelsfronten.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 4 basispoint til 2,66 pct. Det var samtidig også niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af torsdagen svingede den tiårige rente mellem 2,65 og 2,70 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt også med 4 basispunkter til 2,49 pct.

EU-kommissionen sænkede torsdag sit skøn for væksten i eurozonen både i år og til næste år. Mest markant for 2019 fra 1,9 til 1,3 pct. Baggrunden var opbremsningen i Kinas økonomi og usikkerheden omkring brexit.

Og netop Kinas økonomi står ydermere for skud, hvis handelskrigen med USA optrappes. Fra den front var nyhederne torsdag heller ikke opmuntrende, for præsident Trumps øverste økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, fortalte i et interview med tv-stationen Fox Business, at der er betydelig afstand mellem de to lande.

Trump supplerede selv senere ved at fastslå, at han ikke skal mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, inden handelsvåbenhvilen mellem de to lande udløber den 1. marts. Det var ellers Trumps plan tilbage i januar.

- Når man får de her tal fra Europa, så minder det om, at ja da, det er en udfordring, og det er symptomatisk for det dominerende synspunkt om, at den globale økonomi bremser op, vurderede en trist David Joy, chefstrateg hos Ameriprise Financial, over for Bloomberg News.

Han peger samtidig på, at spørgsmålet omkring Kina er den største udfordring for USA's økonomi og aktiemarked på kort sigt.

På nøgletalsfronten blev der i USA rapporteret om 234.000 førstegangsledige i sidste uge. Det var flere end ventet. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 221.000 nye ledige.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op