Aktier: Nervøst Wall Street falder - Twitter dykker med 10 pct
Det sociale medie Twitter hørte til en af torsdagens tabere efter et regnskab, som vidnede om færre aktive brugere.
Foto: Richard Drew/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier faldt torsdag over en bred kam med minusser til alle tre toneangivende indeks. Fornyet bekymring omkring den globale vækst og skuffende nyt fra handelsdialogen mellem USA og Kina var baggrunden for udviklingen.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,9 pct., mens Dow Jones-indekset mistede det samme. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig tilbage med 1,2 pct.

Fra Europa kom torsdag dårligt nyt om økonomien. EU-kommissionen sænkede sit skøn for væksten i eurozonen i 2019 fra 1,9 til 1,3 pct. - på grund af vækstopbremsningen i Kina og usikkerheden omkring brexit.

På handelsfronten fortalte USA's præsident Donald Trumps vigtigste økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, i et interview med Fox Business News, at der er "betydelig" afstand i forhandlingerne mellem Kina og USA. Trump selv lod samtidig forstå, at der ikke vil være et topmøde med ham og Kinas præsident Xi Jinping, inden den igangværende handelsvåbenhvile udløber.

"Det bliver en svært på vej ind i marts, for der er en del usikkerhed. Jeg er fremadrettet mere bekymret for, at indtjeningerne ikke er robuste, og at det vil få markedet til at falde," sagde Mark Esposito, direktør i Esposito Securities, til The Wall Street Journal.

Brede fald

Blandt sektorerne var det kun defensive forsyning og fast ejendom, som vandt frem med plusser på 1,3 og 0,8 pct.

Olieprisen faldt med 2,5 pct., også på grund af vækstbekymringerne og handelsnyt, og det sendte energiaktierne i minus med 2,1 pct., mens den vigtige it-sektor, som udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, gik tilbage med 1,4 pct.

Blandt de helt store aktienavne var der også rødt over hele linjen. Apple trak mest i minus med et fald på 1,9 pct., mens Amazon mistede 1,6 pct. Microsoft gik også tilbage med 0,7 pct. Ligesom Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, mistede henholdsvis 2,4 og 1,5 pct.

I finanssektoren mistede Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway, desuden 2,1 pct., JPMorgan Chase faldt 1,3 pct., og Bank of America gik tilbage med 1,7 pct.

I finansgruppen var der dog en enkelt større vinder, og det var Suntrust, som steg 10,2 pct., efter meldingen om en fusion med BB&T, hvilket vil skabe den sjettestørste bank i USA til en værdi af 66 mia. dollar. Aktien i BB&T vandt samtidig frem med 4,0 pct.

Twitter skuffede

Regnskabssæsonen rullede videre torsdag. Et fokuspunkterne var nyt fra Twitter, som med sin salgsprognose for første kvartal i intervallet 715 til 775 mio. dollar mod ventede 766 mio. dollar, ifølge Bloomberg News, skuffede markedet.

Meldingen blev suppleret med oplysningen om, at det sociale medie oplevede et fald i de månedlige aktive brugere i sidste års slutkvartal, og så hjalp det ikke, at perioden faktisk på top og bund var bedre end ventet. Aktien faldt 9,8 pct.

Tobaksgigant Philip Morris overraskede derimod positivt med sine tal for fjerde kvartal. Koncernens bundlinje var bedre end ventet og med 1,25 dollar per aktie endda over selv den mest optimistiske analytikers bud. Philip Morris, der blandt andet ejer Marlboro-mærket, blev belønnet med en kursstigning på 1,6 pct.

Det store amerikanske forsikringsselskab Metlife faldt dog 3,7 pct. Et bedre end ventet resultat i fjerde kvartal kunne stort set forklares i sin helhed af skattelettelser i USA, og underliggende oplevede selskabet en tilbagegang i præmieindtægterne på hjemmemarkedet.

Regnskaber i top og bund


I S&P var både top og bund også defineret af regnskabstal. På plussiden var tøjkoncernen Hanesbrands, som steg med 20,2 pct., ligesom restaurantkæden Chipotle vandt 11,4 pct. Begge på grund af bedre end ventede regnskaber. I bunden lå Tapestry og Alliance Data, som faldt henholdsvis 14,8 og 9,8 pct.

Endelig sank højttalerproducenten Sonos, der konkurrer med Bang & Olufsen, med 11,7 pct. Bedre end ventede tal for første kvartal var ikke nok, efter selskabet på otte plusdage i træk forinden var steget med 21 pct.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boris Johnson øger føring - udviklingsminister slået ud af konservativt lederopgør

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne