Penge Af
De amerikanske aktier falder torsdag over en bred kam med minusser til alle tre toneangivende indeks. Fornyet bekymring omkring den globale vækst og skidt nyt fra handelsdialogen mellem USA og Kina slår tonen an.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, falder kl. 12:20, amerikansk østkysttid, med 1,4 pct., mens Dow Jones-indekset mister 1,3 pct. Teknologitunge Nasdaq går tilbage med 1,6 pct.

Fra Europa kom torsdag dårligt vækstnyt. EU-kommissionen har sænket sit skøn for væksten i eurozonen i 2019 fra 1,9 til 1,3 pct. - på grund af vækstopbremsningen i Kina og usikkerheden omkring brexit. Netop brexit koster også på udsigterne for væksten i Storbritannien, hvor Bank of England sænkede sit skøn.

På handelsfronten har USA's præsident Donald Trumps vigtigste økonomiske rådgiver Larry Kudlow i et interview med Fox Business News fortalt, at der er "betydelig" afstand i forhandlingerne mellem Kina og USA.

BREDE FALD

Blandt sektorerne er det kun defensive forsyning og fast ejendom, som vinder frem med plusser på 0,6 og 0,3 pct.

I bunden er det omvendt energiaktierne, som falder 2,5 pct., da olieprisen går tilbage med 3,6 pct., mens råvarer og materialer mister 1,8 pct. Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, går tilbage med 1,7 pct.

Blandt de helt store aktienavn er der også rødt over hele linjen. Amazon trækker mest i minus med et fald på 2,3 pct., mens Apple mister 1,6 pct. Microsoft går også tilbage med 1,2 pct. Ligesom Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, mister henholdsvis 2,6 og 2,2 pct.

I finanssektoren mister Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway desuden 2,0 pct., JPMorgan Chase falder 1,6 pct., og Bank of America går tilbage med 2,3 pct.

I finansgruppen er der dog en enkelt større vinder, og det er Suntrust, som stiger med 8,1 pct., efter meldingen om en fusion med BB&T, hvilket vil skabe den sjettestørste bank i USA til en værdi af 66 mia. dollar. Aktien i BB&T vinder frem med 2,3 pct.

TWITTER SKUFFER

Regnskabssæsonen ruller fortsat videre. Et af torsdagens fokuspunkter er nyt fra Twitter, som med sin salgsprognose for første kvartal i intervallet 715 til 775 mio. dollar mod ventede 766 mio. dollar, ifølge Bloomberg News, har skuffet markedet.

Meldingen suppleres med oplysningen om, at det sociale medie oplevede et fald i de månedlige aktive brugere i sidste års slutkvartal, og så hjælper det ikke, at perioden faktisk på top og bund var noget bedre end ventet. Aktien falder med 10,5 pct.

Tobaksgigant Philip Morris har overrasket positivt med sine tal for fjerde kvartal. Koncernens bundlinje var bedre end ventet og med 1,25 dollar per aktie endda over selv den mest optimistiske analytikers bud. Philip Morris, der blandt andet ejer Marlboro-mærket, belønnes med en kursstigning på 0,5 pct.

Det store amerikanske forsikringsselskab Metlife falder torsdag 4,6 pct. Et bedre end ventet resultat i fjerde kvartal kunne stort set forklares i sin helhed af skattelettelser i USA, og underliggende oplevede selskabet en tilbagegang i præmieindtægterne på hjemmemarkedet.

REGNSKABER I TOP OG BUND

I S&P er både top og bund også defineret af regnskabstal. På plussiden ligger tøjkoncernen Hanesbrands, som stiger med 17,6 pct., ligesom restaurantkæden Chipotle vinder 13,4 pct. Begge på grund af bedre end ventede regnskaber. I bunden ligger Tapestry og Alliance Data, som falder henholdsvis 18,1 og 11,3 pct.

Endelig synker højttalerproducenten Sonos, der konkurrer med Bang & Olufsen, med 13,9 pct. Bedre end ventede tal for første kvartal var ikke nok, efter selskabet på otte plusdage i træk forinden var steget med 21 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestager giver Google ny kæmpebøde: Skal betale 11 mia kr

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Nationalbanken: Nye boligskatter presser priser nedad i København, måske op mod 10 pct.

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Norsk verdensmester i skak vil spille mod danskerne

Her er storinvestorernes ni defensive aktiefavoritter