Penge Af
Generelt var tendensen på det europæiske aktiemarked negativ torsdag med massive fald til et par tyske aktier - specielt til rejsekoncernen TUI og landbrugsmaskineselskabet GEA Group.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 faldt 1,4 pct. til 360,56. De toneangivende indeks i Frankrig og Tyskland faldt mere, mens faldet i Storbritanniens FTSE 100-indeksvar lidt mindre.

TUI faldt massivt efter en nedjustering af forventningerne til indeværende regnskabsår til nu "stabil" EBITA-indtjening fra tidligere "en vækst 10 pct." Det sænkede aktiekursen med 18,3 pct. til 11 euro.

Gea Group aktien faldt 17,9 pct. til 19,80 euro efter at have leveret regnskab for 2018 og offentliggjort forventninger om lavere omsætning og resultat i 2019 end i 2018.

Schweiziske DKSH Holding, der servicerer virksomheder med asiatisk ekspansion, leverede et skuffende regnskab og blev sendt ned med 8,5 pct. til 69 schweizerfranc på børsen i Zürich.

Blandt de knap 100 selskaber, der steg, lå det britiske forsikringsselskab Beazley tæt på toppen efter at have overrasket med bedre end ventet indtjening for 2018. Aktien steg 5,3 pct. til 520 pence.

Også den britiske ISS-konkurrent Compass Group havde en kronet dag efter at have oplyst om en god start på regnskabsåret og udsigt til organisk vækst på 4-6 pct. Med til at bidrage til væksten er en aftale med det britiske forsvar samt flere kontrakter om sportsarrangementer samt en bedre evne til at fastholde kunderne, forklarede selskabet.

Aktien steg 3,7 pct. til 1758 pence.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner