Aktier: DSV og Vestas i bunds efter regnskaber i surt marked
Foto: Scanpix/Henning Bagger
Penge Af
En sværm af regnskaber væltede ind over børsen torsdag morgen og formiddag, hvor der i C25 kom tal fra DSV og Vestas. Begge leverede til den skuffende side, men kursfaldene var dog relativt begrænsede hos begge, omend de endte i eller tæt på C25-bunden.

 Samlet set endte C25 med et fald på 0,6 pct. til 1061,69.

"Vækstbekymringer tyngede markedet, efter EU før middag sænkede sit skøn for vækst i eurozonen," vurderer senioraktiehandler Christian Thatje i Sydbank over for Ritzau Finans.

Vestas blæste ned

Regnskabet fra Vestas blev bedømt til et kursfald på 4,8 pct. til 505,80 kr.

"Det var skuffende læsning, og flere havde nok efter konkurrentregnskaber håbet på mere," vurderer Christian Thatje. Han noterer sig dog, at en overraskende god ordreindgangen trods alt er med til at minimere faldet.

Vestas kunne i regnskabet blandt andet berette om dobbelt så mange uannoncerede ordrer som ventet. De lød på 1325 megawatt (MW) i kvartalet. Ifølge Ritzau Estimates var der ventet 600 MW.

 For 2019 regner Vestas med en højere omsætning end i 2018, hvor den endte på 10,1 mia. euro, men potentielt med pres på indtjeningen.

DSV var svagt skuffende


DSV faldt 1,4 pct. til 523,80 kr.

"Også DSV var til den skuffende side, og måske lidt mere påvirket af handelskrig og brexit-uro end tidligere," mener aktiehandleren. Selskabet er dog stadig efter hans vurdering en fornuftig historie.

"Så længe det trods alt ser fornuftigt ud, er historien om DSV i øjeblikket egentlig mere historien om Panalpina og der var der ikke nyt fra i dag," siger han.

 DSV's omsætning endte på 20,9 mia. kr. mod ventede 20,3 mia. kr. - men bundlinjen og udbyttet var en smule lavere end ventet. Nettoresultatet endte således i kvartalet på 928 mio. kr. mod ventede 1010 mio. kr., mens udbyttet blev 2,25 kr. per aktie mod ventede 2,27 kr.

I toppen sluttede Rockwool uden selskabsnyt, men måske i forventning om godt nyt fredag, når selskabet leverer regnskab. Aktien steg torsdag 3,5 pct. til 1815 kr.

Mærsk Drilling med nye tal


A.P. Møller-Mærsks borerigdivision, Maersk Drilling, der er på vej til at blive børsnoteret selvstændigt, kom ud af 2018 med en omsætning på 1429 mio. dollar mod 1439 mio. dollar på den post i 2017. Driftsresultatet før renter og skat samt af- og nedskrivninger (EBITDA) endte før særlige poster på 611 mio. dollar mod 683 mio. dollar i 2017.

 Mærsks B-aktie endte med et fald på 1,7 pct. i 8690 kr.

Carlsberg-aktien blev handlet marginalt højere i 782,20 kr. efter onsdagens regnskab. Finanshuset Jefferies har lagt 100 kr. til sit kursmål, så det nu lyder på 900 kr.

Danske Bank var også gennem analytikernes regneark. Morgan Stanley har sænket sit kursmål med 5 pct. til 157 kr. Der er også kommet nyt fra norske DNB, der torsdag morgen præsenterede et regnskab med et noget lavere overskud end ventet. Danske Bank-aktien faldt 0,7 pct. til 125 kr. Banken nåede lige inden lukketid at melde, at man er sigtet for hvidvask i Frankrig.

Der blev leveret flere regnskaber fra selskaber uden for C25, og markedets reaktion var blandet.

Fra morgenstunden leverede ALK-Abelló regnskab for fjerde kvartal. Investorerne sendte aktien op med 2,6 pct. til 1030 kr.

DFDS faldt 5,3 pct. til 290,40 kr. efter at have leveret regnskabstal.

Materialistkæden Matas blev straffet med et kursfald på 6 pct. til 69,80 kr. efter sit regnskab. Her faldt overskuddet i tredje kvartal til 122,3 mio. kr. fra 134 mio. kr. i samme kvartal året forinden, på trods af at omsætningen voksede i samme periode.

Kursreaktionen var derimod svag positiv i North Media, der blev belønnet med en kursstigning på 1,6 pct. til 38,10 kr.

Også Spk. Sjælland, Solar, Spar Nord og Lån & Spar leverede tal, og alle fire aktier blev belønnet. Spk. Sjælland-Fyn steg 1,2 pct. til 86 kr., Spar Nord steg 1,8 pct. til 57,20 kr., Lån & Spar steg 0,9 pct. til 460 kr., mens Solar steg 2,7 pct. til 284,50 kr.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Powell sendte amerikanske aktier marginalt op - men der er absolut ingen garanti for, at stigningerne fortsætter i Europa torsdag morgen

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Mens du sov: Aktierne bliver sendt i vejret efter Fed-melding

Forskningschef: Vi kan hente 50 mia. kr., hvis folk i job arbejder mere

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed