Penge Af
Renten faldt relativt massivt torsdag, efter at EU kl. 11 offentliggjorde et sænket skøn for væksten i eurozonen for næste år.

Nu ses en vækst på 1,3 pct. mod tidligere 1,9 pct.

Skønnet for Italien blev banket ned til 0,2 pct. fra tidligere 1,2 pct., men skønnet for væksten i den største økonomi i Eurozonen, Tysklands, samt for Holland og Frankrig blev også sænket.

Dermed er der øget bekymring for væksten i Europa, og så ligger renteforhøjelser ikke lige om hjørnet.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 6 basispoint lavere i 0,03 pct., end da de danske handlere lukkede bøgerne onsdag. Det var bundrekord for renten på den aktuelle toneangivende obligation. Faldet i Tyskland var af samme størrelse.

Fra morgenstunden kom tal for den tyske industriproduktion, der viste et overraskende fald på 0,4 pct. i december. Der var blandt analytikere ventet en stigning på 0,8 pct.

Også det skidt var nyt.

- Den svage tyske industriproduktion holder bekymringen for en eventuel tysk recession i live. Industriproduktionen er faldet med 3,9 pct. år til år, hvilket er lavere end analytikernes forventninger. Hertil kommer skuffende tal for nye ordrer i industrien, der faldt 7,0 pct. i december, men som skal tolkes med varsomhed, da de er notorisk volatile, siger PFA's seniortrateg Rasmus Pilegaard.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op