Råvarer: Oliepriserne fastholdes af stigende amerikanske olielagre
Foto: Scanpix
Markeder Af
Priserne på den europæiske referenceolie, Brent og den amerikanske WTI-olie fastholder torsdag morgen niveauet. De støttes fortsat af nedsat global olieproduktion, men fastholdes af stigende amerikanske olielagre.

Guld- og kobberprisen falder.

Det globale produktionsfald skyldes især, at Organisationen af Olieeksporterende Landes (Opec) januar-aftale om en beskæring af udbuddet med 1,2 mio. tønder om dagen, er begyndt at vise sin betydning. Ifølge en undersøgelse fra Reuters har organisationen allerede har skåret en tredjedel af det lovede antal.

Dertil ventes de amerikanske sanktioner mod Venezuelas olieindustri, ifølge Reuters, at begrænse den globale olieforsyning med omkring 500.000 tønder om dagen.

Fastholdelsen af prisniveauet kan dog især tilskrives de stigende amerikanske olielagre, der ifølge statistik fra det amerikanske energiministerium (EIA) steg med 1,3 mio. tønder i sidste uge til 447,2 mio. tønder.

Alt imens forbliver det amerikanske udbud på rekordhøje 11,9 mio. tønder om dagen - et niveau der blev nået i slutningen af 2018.

Derfor sænkede den franske bank BNP Paribas også dens ventede prisgennemsnit for både Brent og WTI i 2019 med 8 dollar.

"Vi venter, at oliepriserne stiger i den første del af 2019 med skærpet olieproduktion og falder i den anden halvdel på grund af faldende økonomisk aktivitet og øget amerikansk eksport til de internationale markeder," sagde BNP Paribas onsdag til Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 62,47 dollar mod 62,45 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 53,86 dollar mod 54,01 dollar onsdag eftermiddag.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1303,21 dollar mod 1312,19 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber torsdag morgen 6245 dollar mod 6247 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner