Aktier: Wall Street i bakgear, men lukket fest i chipsektoren
Snap røg onsdag i vejret, da det lykkedes beskedtjenesten Snapchat at holde på sine brugere.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier bakkede onsdag og satte punktum for rækken af fem dage med kursstigninger.

Det brede S&P 500-indeks faldt med 0,2 pct., mens teknologitunge Nasdaq samtidig gik tilbage med 0,4 pct. Dow Jones-indekset mistede samtidig 0,1 pct.

Markedet er denne uge mere afventende. Der er mødepause i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, og tirsdagens State of the Union-tale fra præsident Donald Trump kom ikke med nyt, som kunne opmuntre eller skræmme.

 "Vi har haft et stort rally, og vi har nu et vis-mig-marked. Handelsspørgsmålet omkring Kina er nøglen, der vil få folk til at kigge på de her indtjeningstal som et glas halvt fyldt eller et glas halv tomt," sagde Alec Young, direktør for global research hos FTSE Russell, til Bloomberg News.

Disney uden belønning

Til gengæld kunne investorerne fornøje sig med en fortsat lind strøm af regnskaber. Tirsdag aften var hovednavnene Disney og Snap, og onsdag var General Motors (GM) og Eli Lilly ude med tal. Samtidig holdt chipsektoren sin egen lille kursfest.

Verdens største underholdningskoncern Walt Disney Co. faldt 1,1 pct. onsdag efter et regnskab, som både på top- og bundlinje var bedre end ventet i første kvartal, men som også afslørede tilbagegang i filmindtægterne og kabel-tv-forretningen. Disney vil derfor nu satse hårdt på sin streamingtjeneste, Disney+, for at nå direkte ud til forbrugerne.

 Regnskabstallene fra GM ramte også noget over analytikernes skive i fjerde kvartal af 2018. Både på omsætningen og bundlinjen. Investorerne tog godt imod det og aktien steg med 1,6 pct.

Chip uden kurs-dip

Blandt sektorerne stak it-aktierne sammen med sundhed ud som de mest stigende med plusser på 0,2 til 0,4 pct. For it var udviklingen trukket af undergruppen af chipproducenter, som gik op med 2,1 pct.

Fremgangen for halvlederne skyldtes nyt fra Microchip Technology, hvor topchefen nu ser en bund her i første kvartal i efterspørgslen på chips.

"Vi kan endnu ikke sige, hvordan formen på genrejsningen vil blive. Det vil afhænge af udfaldet på handelsforhandlingerne. Men vi ser en bund forme sig," sagde Steve Sanghi, topchef i selskabet, ifølge Bloomberg News.

Microchip Technologys aktie fejrede samtidig et regnskab, som viste en indtjening og en omsætning, som var bedre end ventet i fjerde kvartal. Aktien steg 7,3 pct.

Kollegaen Skyworks steg også efter et bedre end ventet første kvartal med et tilbagekøbsprogram på 2 mia. dollar. Det har fået flere analytikere til at løfte kursmålet for og anbefalingen af aktien. Skyworks røg i vejret med 11,5 pct. og var mest stigende i S&P 500.

Snap ranker sig

Snap Inc., selskabet bag beskedtjenesten Snapchat, stjal i den grad også opmærksomhed. Aktien vandt hele 22,0 pct. efter et regnskab for fjerde kvartal, som viste en stabilisering i brugerbasen efter fald gennem det meste af 2018.

Antallet af daglige aktive brugere endte på 186 millioner - det samme som i tredje kvartal.

Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly, der på markedet for diabetesbehandling konkurrerer med Novo Nordisk, nedjusterede onsdag sine forventninger til 2019, og det betød et kursfald på 1,0 pct.

Svenske Spotify, som er noteret i USA, mistede 2,8 pct. Trods en vækst på 29 pct. i antallet af brugere til 207 millioner i 2018, så har musiktjenesten fortsat underskud, viste regnskabet for fjerde kvartal.

Spiludviklere i bund

Plantronics, som konkurrerer med GN's headset-forretning, havde omvendt en god onsdag med et plus på 19,6 pct. I tredje kvartal fik selskabet et overskud, som var bedre end ventet, mens omsætningen dog skuffede lidt.

I bunden af S&P 500 befandt de to spiludviklere Take-Two Interactive Software og Electronic Arts sig. Med fald på henholdsvis 13,8 og 13,3 pct.

Begge selskaber har med deres kvartalsregnskaber markeret sig med nedjusteringer, fordi konkurrenten Epic Games' meget populære spil Fortnite sætter sig på kundernes tid. Også Activision Blizzard blev trukket med ned og faldt 10,1 pct.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder