Aktiestatus: Carlsberg kræser om sine ejere som sender aktien til tops - Lundbeck bundprop
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Et pænt regnskab har onsdag middag sendt Carlsberg-aktien til tops på det danske aktiemarked, hvor det nu for alvor er højsæson for årsregnskaber. Ud over verdens tredjestørste bryggeri har Nordea og Netcompany gjort status, og begge aktier balancerer omkring tirsdagens slutniveauer.

Også C25 ligger tæt på uændret, eller 0,03 pct. højere i 1073,73 og klarer sig lidt bedre end toneangivende indeks i London, Paris og Frankfurt, hvor der er mindre fald på op til 0,3 pct.

STORT TILBAGEKØBSPROGRAM

Carlsberg har lagt sig i front med en stigning på 3 pct. til 773,60 kr. Bryggeriet omsatte for 31,5 mia. kr. i andet halvår, hvilket oversteg analytikerforventningerne med omkring 0,4 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Carlsberg selv.
  Til gengæld ramte analytikerne stort set plet i forhold til bryggeriets driftsoverskud, EBIT, der landede på 4956 mio. kr. mod estimeret 4962 mio. kr. Den positive modtagelse af regnskabet hænger sammen med, at Carlsberg uddeler aktionærgaver i form af et tilbagekøbsprogram på 4,5 mia. kr. og et udbytte på 18 kr., vurderer Sydbank.

- Det er især tilbagekøbsprogrammet, der sender aktien op. Man havde regnet med et par milliarder, så det er dobbelt op i forhold til forventningerne, siger chefhandler i banken Jørn Jakobsen til Ritzau Finans.

23 MIA. KR. ER IKKE NOK

For Nordea har onsdagens årsregnskab kun haft begrænset kurseffekt. Ved middagstid ligger aktien til en gevinst på 0,3 pct. til 59,79 kr. efter et indledende fald efter regnskabet. Bundlinjen viste et overskud på næsten 23 mia. kr., men det var ikke nok til at tilfredsstille topchef Casper von Koskull.

- Resultatet for 2018 er ikke på det niveau, vi ønsker, og afspejler udfordringer på indtægtssiden som følge af pres på udlånsmarginaler på privatkundeområdet, behersket vækst i forretningsomfanget og pres på indtægterne fra opsparingsområdet og market making-aktiviteterne.

- Mod årets udgang stabiliseredes marginalerne, men svære markedsforhold i fjerde kvartal påvirkede yderligere indtægterne fra kapitalforvaltning og nettoresultatet af poster til dagsværdi negativt, siger han i regnskabet.

LUNDBECK VENDER IGEN RUNDT

I bunden af C25 er Lundbeck på glatis, efter at aktien tirsdag ellers gjorde et pænt comeback oven på et markant kursfald fra morgenstunden i kølvandet af medicinalselskabets årsregnskab. Her kom det frem, at Lundbeck er på jagt efter opkøbsmuligheder og indlicenseringer, og at selskabet fremover vil udbetale 30-60 pct. af årets resultat i udbytte mod tidligere 60-80 pct. Lundbeck-aktien falder onsdag med 4,2 pct. til 279,20 kr. efter en stigning på 1,8 pct. tirsdag.

  - I går var aktien helt nede i 262,80, og så steg den 9 pct. derefter. Der var fokus på udbyttepolitikken i går, hvor man egentlig regnede med, at den skulle falde, så det kan være lidt efterveer fra i går. Samtidig er der et par huse, der har sænket kursmålet for aktien, siger Jørn Jakobsen.

I onsdagens regnskabsbunke ligger også Netcompany, der dog ikke gør så meget væsen af sig. Aktien falder 0,1 pct. til 220 kr.

Ud over regnskabet kan it-virksomheden fortælle, at det ligger i forhandlinger om opkøb. Netcompany sætter ikke navn på opkøbsmålet, men selskabet ligger i Finland, Sverige eller Holland, som er tre lande, Netcompany gerne vil udvide til.

I samme branche falder NNIT med 1,6 pct. til 187 kr. Morgan Stanley har sænket kursmålet for NNIT med 8 pct. til 175 kr., mens anbefalingen fortsat er "undervægt", fremgår det af Bloomberg.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån