Valuta: Pund står til øretæver i tilfælde af "no-deal"
Foto: Scanpix
Markeder Af
Britiske pund kan komme til at svinge voldsomt i løbet af de næste måneder, og retningen vil være afhængig af, hvordan den britiske skilsmisse med EU vil forløbe.

Det viser en frisk undersøgelse foretaget af Reuters.

Her fremgår det, at sterling vurderes at styrkes mellem 2 pct. og 5 pct., hvis Storbritannien opnår en aftale med EU om skilsmissen, mens der er lagt op til en svækkelse på mellem 5 pct. og 10 pct. i tilfælde af et farvel uden en fast aftale.

Med mindre end otte uger til at Storbritannien forlader EU den 29. marts, er der stadig stor usikkerhed om betingelserne, og frygten for at et farvel uden en overgangsperiode, der skal minimere de økonomiske forstyrrelser, er stigende.

Og enigheden blandt analytikerne var stor omkring forventningen om styrkelse ved en aftale, mens der var 100 pct. enighed om, at pund vil falde, hvis Storbritannien styrter ud af EU uden en aftale.

"Rationalet vil være, at markederne vil vente lige indtil sidste øjeblik med at sælge, hvis en no-deal bliver til virkelighed. Markederne vil holde fast i håbet om et sidste sekunds gennembrud. Hvis det ikke sker, vil vi se et styrtdyk," siger George Brown fra Investec, der har deltaget i undersøgelsen.

Politisk er uenigheden i London stadig massiv. Så sent som tirsdag fastholdt premierminister Therasa May, at der ikke er nogen planer om at afskaffe det omstridte irske bagstop, der skal undgå en hård grænse i Irland. Det skete under et symbolsk besøg i Belfast, hvor hun gentog sin "klippefaste" forpligtelse til at undgå en hård grænse.

Det udløste straks vrede hos Therasa Mays egne anti-EU-parlamentsmedlemmer og rystede den i forvejen yderst skrøbelige konservative våbenhvile om brexit.

Samtidig svækkedes pund næsten 1 pct., og svækkelsen fastholdes onsdag morgen, hvor pund koster 1,2950 dollar mod 1,2930 dollar tirsdag eftermiddag og 1,3060 dollar inden bagstops-fastholdelsen.

Euro koster onsdag morgen 1,1400 dollar mod 1,1410 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster 109,80 yen mod 109,85 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse