Aktier: Wall Street stiger for femte dag i træk, Google-moder taget til nåde
Aktien i Alphabet, Googles moderselskab, blev alligevel ikke straffet tirsdag, selv om selskabet skuffede med en svag indtjening efter vækst i omkostningerne.
Foto: Mark Lennihan/ap/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier fik tirsdag den femte dag med stigninger i træk - løftet af positive regnskaber. Selv Alphabet, som ellers skuffede torsdag aften, slap med skindet på næsen.

S&P 500-indekset vandt 0,5 pct., mens Dow Jones-indekset steg 0,7 pct. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig også op med 0,7 pct.

 Markedet tog sin retning fra regnskaberne, og selv Googles moderselskab, Alphabet, steg til trods for overraskende store omkostninger, som tog en ordenlig bid af overskudsgraden.

"Vi ser nogle OK regnskaber, der er ikke noget dårligt nyt, og der bliver stadig tanket op i de store teknologiaktier, hvorfor it og kommunikationsservice trækker op," siger seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen i Danske Bank.

"Alphabet burde være faldet, men omvendt var selskabet ikke den bedst performende siden bunden i december, og derfor er der nogle, som samler lidt op i den."

Blandt sektorerne førte cyklisk forbrug an med et plus på 1,0 pct., mens it, der udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, steg med 0,9 pct. Kommunikationsservice, hvor Alphabet ligger, vandt også 0,9 pct. I bunden var det finans og sundhed, som begge faldt omkring 0,1 pct.

 Alphabet skilte sig indledningsvist ud blandt de helt store selskaber ved at falde 1,6 pct., efter et regnskab torsdag aften, som for fjerde kvartal viste en faldende driftsmargin fra 24 til 21 pct. på årsbasis. Køberne vendte dog tilbage, og aktien endte med et plus på 1,2 pct.

Alphabet havde stigende omkostninger og voksende investeringer, mens omsætningen faktisk overraskede lidt til den positive side. Alphabet øgede også antallet af medarbejdere i 2018 med 23 pct. til næsten 99.000 ansatte.

En af tendenserne fra de helt store selskabers regnskaber, hvilket Alphabets investeringer understregede, er ifølge Lars Skovgaard Andersen, at de store teknologiselskaber i stigende grad kæmper med hinanden. Amazon vokser kraftigt på digitale annoncer og truer Google og Facebook. Google investerer omvendt mere i Cloud og vil kæmpe hårdere med Amazon og Microsoft.

"De store går mere head-to-head mod hinanden. Det er supergodt for kunderne, men man kan fra investorsynspunktet være bekymret for, at der er for lidt plads på dansegulvet til dem alle sammen," lyder det fra Danske Banks seniorstrateg.

Apple vandt også frem tirsdag med et plus på 1,7 pct., mens Amazon steg med 1,6 pct., og Microsoft gik op med 1,4 pct.

I toppen af S&P 500 fandt man tre regnskabsaktuelle selskaber. Nummer et var kosmetikgiganten Estee Lauder, som vandt 11,6 pct., mens nummer tre var tøjkoncernen Ralph Lauren, der steg 8,4 pct.

Estee Lauder steg det meste i syv år, da selskabet slog forventningerne og opjusterede sin prognose. Efter fremgang i Asien, i hudplejekategorien og salget i lufthavnssegmentet regner kosmetikkoncernen nu med at tjene mere i 2019 end markedsforventningen.

Tøjkoncernen Ralph Lauren blev i sit tredje kvartal løftet af sin e-handelsforretning, og det betød, at selskabets overskud i perioden på 2,32 dollar per aktie var over selv den mest optimistiske af analytikernes forventninger på 2,21 dollar. Omsætningen var også bedre end ventet.

Leggett & Platt, som producerer alt fra madrasser, senge og møbler til stål- og aluminiumsfjedre til bilsæder, klemte sig ind i mellem på andenpladsen med et plus på 9,8 pct., da selskabets regnskab for fjerde kvartal også slog analytikernes forventninger.

Boeing havde desuden en mindeværdig dag, da aktien steg 3,3 pct. og for første gang krydsede en pris på 400 dollar. Verdens største flyproducent har haft medvind siden sidste uges stærke regnskab, og tirsdag løftede finanshuset Bernstein sit kursmål for aktien.

Forud for åbningen kom der også regnskab fra Novozymes' kunde Archer-Daniels-Midlands, som skuffede på indtjeningen efter pris- og marginpres i ethanolforretningen. Aktien blev tildelt et kursfald på 5,9 pct.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger