Penge Af
Det er blandt andet Novozymes' nye friskhedsplatform, der kan vaske lugt og pletter af ved lave temperaturer, som har fået finanshuset Berenberg til at løfte anbefalingen af selskabets aktie til "køb" fra "hold" og i samme ombæring løfte kursmålet til 340 kr. fra 310 kr.

Det skriver finanshuset i en analyse af Novozymes-aktien tirsdag.

- Novozymes burde kunne blive begunstiget af øgede investeringer i vaskemidler annonceret af kunder såsom Henkel. Salgsvæksten i divisionen skulle reaccelerere til 5,5 pct. inden 2020, skriver finanshuset blandt andet.

Desuden mener Berenberg, at Novozymes guider i den lave ende, når det kommer til selskabets forventninger til organisk vækst.

- Fra vores synspunkt er den mest sandsynlige vækstkatalysator for aktien fortsat dobbeltcifret vækst i bioethanol i 2019, lyder det.

Det er blandt andet en vækst i produktionen af bioethanol i Latinamerika samt i Kina, der vil hjælpe selskabet på vej med organisk vækst i divisionen, vurderes det.

Novozymes aflagde regnskab for fjerde kvartal 2018 torsdag i sidste uge. Tirsdag omkring middag ligger Novozymes-aktien til 287,80 kr. efter en stigning på 3,2 pct. på dagen og ligger i alt 3,6 pct. højere end kursen før regnskabet.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEn moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Morgenbriefing: Offentlig forskning giver for dårlige resultater, erhvervslivet frygter strengere lånekrav

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Aktier: Handelshåb tænder for investorvilligheden i Asien

Det sker i dag: A.P. Møller-Mærsk med regnskab

Kraft Heinz sendt i dørken af Goldman Sachs

Trump beder Højesteret forhindre udlevering af skattepapirer

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari