Penge Af
Det er blandt andet Novozymes' nye friskhedsplatform, der kan vaske lugt og pletter af ved lave temperaturer, som har fået finanshuset Berenberg til at løfte anbefalingen af selskabets aktie til "køb" fra "hold" og i samme ombæring løfte kursmålet til 340 kr. fra 310 kr.

Det skriver finanshuset i en analyse af Novozymes-aktien tirsdag.

- Novozymes burde kunne blive begunstiget af øgede investeringer i vaskemidler annonceret af kunder såsom Henkel. Salgsvæksten i divisionen skulle reaccelerere til 5,5 pct. inden 2020, skriver finanshuset blandt andet.

Desuden mener Berenberg, at Novozymes guider i den lave ende, når det kommer til selskabets forventninger til organisk vækst.

- Fra vores synspunkt er den mest sandsynlige vækstkatalysator for aktien fortsat dobbeltcifret vækst i bioethanol i 2019, lyder det.

Det er blandt andet en vækst i produktionen af bioethanol i Latinamerika samt i Kina, der vil hjælpe selskabet på vej med organisk vækst i divisionen, vurderes det.

Novozymes aflagde regnskab for fjerde kvartal 2018 torsdag i sidste uge. Tirsdag omkring middag ligger Novozymes-aktien til 287,80 kr. efter en stigning på 3,2 pct. på dagen og ligger i alt 3,6 pct. højere end kursen før regnskabet.

/ritzau/FINANS

Nyt afsnit af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde: Sådan vender Danish crown deres størtste trussel til en konkurrencefordel


AFSNIT 14 Hvad gør man som virksomhed når man bliver truet på sin eksistens? Endda meget pludseligt? Når kunder fravælger ens produkt og når politikere stiller spørgsmål ved om man skal have lov til at producere? Hos Danish Crown vil topchefen Jais Valeur forsøge at gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel, i stedet for en trussel. Men hvordan? Hvad er egentlig meningen med et moderne Danish Crown? Hvad er forskellen på at være et slagteri og et fødevareselskab? Hvad vil det sige at være en stalddør? Og når Jais Valeur ser tilbage på sine første fire år i spidsen for 23.000 medarbejdere, hvad har han så lært?

Det forsøger vi at blive klogere på i denne podcast hvor vi har besøg af Jais Valeur, topchef for Danish Crown.

Abonnér på podcasten her

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Mismatch mellem udradering af milliardværdier på finansmarkederne og udviklingen i corona-epidemien

Største danske rentefald siden august 2019 - kan åbne for boliglån med superrente på 0 pct.

Saxo Bank fordobler valutagebyr på aktiehandel

Lars Larsen-arving vil ikke bare være den nye Mr. Jysk: "Jeg behøver ikke at blive kendt på den måde"

ATP Ejendomme henter endnu en investeringsdirektør: Skal udvikle projekter for 10 mia kr

Nyt nederlag til Finansiel Stabilitet: Bankledelse slipper for regning på 275 mio

Alternativet-medstifter melder sig ud af partiet: "Partiets sjæl er ædt op indefra"

Gitta Aabo fik 38 mio. kr. med sig ud ad døren i Leo Pharma

Investor Live: Sådan har de globale markeder klaret sig gennem handelsugen