Penge Af
Det er blandt andet Novozymes' nye friskhedsplatform, der kan vaske lugt og pletter af ved lave temperaturer, som har fået finanshuset Berenberg til at løfte anbefalingen af selskabets aktie til "køb" fra "hold" og i samme ombæring løfte kursmålet til 340 kr. fra 310 kr.

Det skriver finanshuset i en analyse af Novozymes-aktien tirsdag.

- Novozymes burde kunne blive begunstiget af øgede investeringer i vaskemidler annonceret af kunder såsom Henkel. Salgsvæksten i divisionen skulle reaccelerere til 5,5 pct. inden 2020, skriver finanshuset blandt andet.

Desuden mener Berenberg, at Novozymes guider i den lave ende, når det kommer til selskabets forventninger til organisk vækst.

- Fra vores synspunkt er den mest sandsynlige vækstkatalysator for aktien fortsat dobbeltcifret vækst i bioethanol i 2019, lyder det.

Det er blandt andet en vækst i produktionen af bioethanol i Latinamerika samt i Kina, der vil hjælpe selskabet på vej med organisk vækst i divisionen, vurderes det.

Novozymes aflagde regnskab for fjerde kvartal 2018 torsdag i sidste uge. Tirsdag omkring middag ligger Novozymes-aktien til 287,80 kr. efter en stigning på 3,2 pct. på dagen og ligger i alt 3,6 pct. højere end kursen før regnskabet.

/ritzau/FINANS

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Krogsgaard spår 10 gode år for Novos supermolekyle: Arven er sikret til efter Fruergaard

Dansk ingeniørvirksomhed bliver en del af stor international koncern: Et strategisk vigtigt skridt

Aktieluk i USA: Små plusser til slut - Nike og Apple øverst i Dow Jones

MP Pension til Coloplast: I år har vi fået endnu en grund til at stemme imod Lars Rasmussen som formand

CIP sejrer i USA med havmøllepark - Shell og Ørsted forbigået

Coloplast-formand om aflysning af frasalg af urologi-division: Det kan kun gå en vej og det er fremad

Rambøll vil sætte strøm på alle firmabiler: "Vores ambition er, at de eneste biler, vi har, er elbiler eller plugin-hybridbiler"

Sydbank om Danske Bank-opjustering: Det ligner en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på under en uge