Penge Af
Mens Lundbeck og Pandora får investorernes reaktion på hvert deres regnskab, så stiger det generelle danske aktiemarked en smule fra børsåbning.

Efter kort tids handel stiger det danske eliteindeks, C25, med 0,4 pct. til indeks 1054,43. Op til handelsstart havde handlen med europæiske indeksfutures da også indikeret en positiv indledning, efter at det amerikanske aktiemarked steg efter dansk børslukning mandag.

  - Europa ser ud til at gå en solid åbning i møde, idet markedet finder inspiration fra den sene styrke i mandagens amerikanske handel og fortsat forsigtighed fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som øger appetitten på risiko, skrev Jasper Lawler, der er analysechef hos London Capital Group, i en kommentar før børsåbning.

Blandt de regnskabsaktuelle C25-selskaber falder Lundbeck med 6 pct. til 269,20 kr., efter at regnskabet for fjerde kvartal viste lidt bedre end ventede hovedresultater sammenlignet med analytikernes forventninger ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Til gengæld ser Lundbeck vigende omsætning og indtjening i 2019, da selskabet regner med et salg på 16,1-16,7 mia. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 4,2-4,6 mia. kr. Den øvre ende af prognosen når akkurat op på niveau med analytikernes estimater for 2019 om et salg på 16,7 mia. kr. og et driftsresultat på 4523 mio. kr.

I 2018 nåede Lundbeck en omsætning på 18,1 mia. kr. og et driftsresultat på 5,3 mia. kr. Selskabets bedst sælgende lægemiddel, epilepsimidlet Onfi, blev ramt af kopikonkurrence i fjerde kvartal sidste år, og det er en væsentlig årsag til, at salg og indtjening ventes at dykke i år.

PANDORA SOM HØJDESPRINGER

I toppen af eliteindekset springer Pandora til vejrs med en stigning på 13,3 pct. til 323,30 kr., efter at resultaterne for fjerde kvartal var generelt bedre end ventet sammenlignet med estimater fra Ritzau Estimates.
  Dog ser smykkeselskabet en lavere vækst i 2019, end det gjorde for 2018. For det nye år venter Pandora et fald i den organisk salgsvækst på 3-7 pct., mens overskudsgraden (EBIT-marginen) ses ende på 26-28 pct. En væsentlig årsag til det nye års forventninger er påvirkning fra tiltagene i "Programme Now"-strategien.

Omkring middagstid kommer dagens tredje C25-regnskab, når Coloplast afleverer regnskab for første kvartal af 2018/19. Aktien ligger fra morgenstunden 0,4 pct. lavere i 609,20 kr.

Før regnskabet venter medicoselskabet for hele året en organisk omsætningsvækst på 8 pct. i lokale valutakurser og en rapporteret vækst i danske kroner på 8-9 pct. Der ventes en overskudsgrad (EBIT-margin) på 30-31 pct. i faste valutakurser og omkring 31 pct. i danske kroner.

ÆNDREDE KURSMÅL OG ANBEFALINGER

Vendes blikket for en stund bort fra regnskaberne, så har flere selskaber allerede været til eftersyn hos analytikerne. Carlsberg, som stiger 0,1 pct. til 752,60 kr., har fået sænket sin anbefaling af Oddo til "neutral" fra "køb". Der er blevet skåret 4 kr. af kursmålet, så det nu lyder på 816 kr.

  Novozymes, der stiger 1,7 pct. til 283,60 kr., har fået løftet sin anbefaling af Berenberg til "køb" fra "hold". Kursmålet hæves til 340 kr. fra 310 kr.

Novo Nordisk, som stiger 0,3 pct. til 315,50 kr., har fået lagt 20 kr. til sit kursmål hos DZ Bank, så det nu er 265 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg".

Simcorp, der stiger 0,9 pct. til 532,50 kr., har fået hævet kursmålet til 420 kr. fra 395 kr., mens anbefalingen fortsat lyder "sælg".

Og endelig har FLSmidth, der falder 0,6 pct. til 304,20 kr., fået sænket kursmålet af Morgan Stanley til 352 kr. fra 399 kr. Anbefalingen "ligevægt" gentages.

Tilbage hos dagens regnskaber er Skjern Bank, Össur, Gyldendal og Alm. Brand også aktuelle med deres seneste resultater.

Ud af de fire selskaber er det kun aktierne i Össur og Alm. Brand, der også er de eneste, som foreløbigt er kommet med regnskab, som rører på sig. Össur falder 0,6 pct. til 32,50 kr., mens Alm. Brand falder 0,7 pct. til 55,60 kr.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier