Valuta: Fast undertone for US-dollar - Aussi-dollar stiger
Foto: Scanpix
Markeder Af
Amerikanske dollar handles med en fast undertone tirsdag morgen støttet af et opsving i investorernes risikoappetit og deraf følgende stigende amerikanske renter.

Handlen er dog yderst afdæmpet i Asien, idet store dele af markederne i regionen er lukket for fejringen af det kinesiske nytår, Lunar Nytåret.

"Den alt for pessimistiske opfattelse af de udviklede økonomier og det alt for pessimistiske syn på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ved at blive afviklet," vurderer chefstrateg Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo over for Reuters.

Risikolysten aflæses tydeligt af en stigning i MSCI's indeks over globale aktier, der mandag nåede et tomåneders toppunkt, efter optimisme over de nyligt afsluttede handelsforhandlinger mellem USA og Kina bidrog til at sende de amerikanske teknologi- og industriaktier op.

Samtidig er renten på den tiårige amerikanske statsobligation steget 9 basispoint i løbet af de to seneste handelsdage.

Det har givet markedsdeltagerne mod på at teste 110 yen per dollar, der momentant blev overskredet mandag eftermiddag for første gang siden slutningen af 2018.

"Der er yderligere plads til stigninger i den amerikanske toårige rente. Hvis stigningen fortsætter, vil dollar-yen stige til over 110 (yen per dollar, red.) igen," mener Masafumi Yamamoto.

Pund sterling koster tirsdag morgen 1,3040 dollar mod 1,3080 dollar mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag morgen 1,1435 dollar mod 1,1435 dollar mandag eftermiddag, og dollar koster 109,95 yen mod 110,05 yen mandag eftermiddag.

RBA FASTHOLDT RENTEN UÆNDRET - AUSSI STIGER

Den australske centralbank, Reserve Bank of Australia, fastholdt som ventet renten uændret på 1,5 pct. på det pengepolitiske møde tirsdag.

I de efterfølgende kommentarer bemærkede RBA, at inflationen har været lidt længere om at øges end ventet, men estimerede en inflation på 2 pct. i år stigende til 2,25 pct. næste år.

Det fik australske dollar til at skyde til vejrs i forventning om kommende renteforhøjelser.

Australske dollar koster 0,7255 amerikanske dollar tirsdag morgen mod 0,7220 dollar mandag eftermiddag. Inden dagens kommentarer lå australske dollar i 0,7195 amerikanske dollar.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Frygt for recession får topchefer til at sige farvel til ansatte: "Vi har fyret fem personer inden månedens udgang"

Amerikansk milliardær og investor mister milliarder efter sexistiske kommentarer

Bank of England-vicechef åbner for rentehop hvis Brexit-aftale godkendes i London

Tidligere ansat i Credit Suisse erkender bestikkelse for 45 mio dollar i sag om lån til Mozambique-projekter

Renault nedjusterer sine forventninger til årets resultat: Aktien falder 13 pct

Han købte bitcoin til 1 dollar: Bitcoin er fremtidens digitale guld - vi vil se nye højder

"Kommer Aramco på en international børs, vil aktien udgøre ca. 2 pct. af verdensindekset, derfor kan man ikke bare bandlyse Aramco"

Amerikanske banker på vej mod ny indtjeningsrekord - sådan navigerer de gennem de lave renter

Analyse: Boris Johnson gør det bedre end Theresa May. Men gør han det godt nok?