Valuta: Fast undertone for US-dollar - Aussi-dollar stiger
Foto: Scanpix
Markeder Af
Amerikanske dollar handles med en fast undertone tirsdag morgen støttet af et opsving i investorernes risikoappetit og deraf følgende stigende amerikanske renter.

Handlen er dog yderst afdæmpet i Asien, idet store dele af markederne i regionen er lukket for fejringen af det kinesiske nytår, Lunar Nytåret.

"Den alt for pessimistiske opfattelse af de udviklede økonomier og det alt for pessimistiske syn på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ved at blive afviklet," vurderer chefstrateg Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo over for Reuters.

Risikolysten aflæses tydeligt af en stigning i MSCI's indeks over globale aktier, der mandag nåede et tomåneders toppunkt, efter optimisme over de nyligt afsluttede handelsforhandlinger mellem USA og Kina bidrog til at sende de amerikanske teknologi- og industriaktier op.

Samtidig er renten på den tiårige amerikanske statsobligation steget 9 basispoint i løbet af de to seneste handelsdage.

Det har givet markedsdeltagerne mod på at teste 110 yen per dollar, der momentant blev overskredet mandag eftermiddag for første gang siden slutningen af 2018.

"Der er yderligere plads til stigninger i den amerikanske toårige rente. Hvis stigningen fortsætter, vil dollar-yen stige til over 110 (yen per dollar, red.) igen," mener Masafumi Yamamoto.

Pund sterling koster tirsdag morgen 1,3040 dollar mod 1,3080 dollar mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag morgen 1,1435 dollar mod 1,1435 dollar mandag eftermiddag, og dollar koster 109,95 yen mod 110,05 yen mandag eftermiddag.

RBA FASTHOLDT RENTEN UÆNDRET - AUSSI STIGER

Den australske centralbank, Reserve Bank of Australia, fastholdt som ventet renten uændret på 1,5 pct. på det pengepolitiske møde tirsdag.

I de efterfølgende kommentarer bemærkede RBA, at inflationen har været lidt længere om at øges end ventet, men estimerede en inflation på 2 pct. i år stigende til 2,25 pct. næste år.

Det fik australske dollar til at skyde til vejrs i forventning om kommende renteforhøjelser.

Australske dollar koster 0,7255 amerikanske dollar tirsdag morgen mod 0,7220 dollar mandag eftermiddag. Inden dagens kommentarer lå australske dollar i 0,7195 amerikanske dollar.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?