Valuta: Fast undertone for US-dollar - Aussi-dollar stiger
Foto: Scanpix
Markeder Af
Amerikanske dollar handles med en fast undertone tirsdag morgen støttet af et opsving i investorernes risikoappetit og deraf følgende stigende amerikanske renter.

Handlen er dog yderst afdæmpet i Asien, idet store dele af markederne i regionen er lukket for fejringen af det kinesiske nytår, Lunar Nytåret.

"Den alt for pessimistiske opfattelse af de udviklede økonomier og det alt for pessimistiske syn på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ved at blive afviklet," vurderer chefstrateg Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo over for Reuters.

Risikolysten aflæses tydeligt af en stigning i MSCI's indeks over globale aktier, der mandag nåede et tomåneders toppunkt, efter optimisme over de nyligt afsluttede handelsforhandlinger mellem USA og Kina bidrog til at sende de amerikanske teknologi- og industriaktier op.

Samtidig er renten på den tiårige amerikanske statsobligation steget 9 basispoint i løbet af de to seneste handelsdage.

Det har givet markedsdeltagerne mod på at teste 110 yen per dollar, der momentant blev overskredet mandag eftermiddag for første gang siden slutningen af 2018.

"Der er yderligere plads til stigninger i den amerikanske toårige rente. Hvis stigningen fortsætter, vil dollar-yen stige til over 110 (yen per dollar, red.) igen," mener Masafumi Yamamoto.

Pund sterling koster tirsdag morgen 1,3040 dollar mod 1,3080 dollar mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag morgen 1,1435 dollar mod 1,1435 dollar mandag eftermiddag, og dollar koster 109,95 yen mod 110,05 yen mandag eftermiddag.

RBA FASTHOLDT RENTEN UÆNDRET - AUSSI STIGER

Den australske centralbank, Reserve Bank of Australia, fastholdt som ventet renten uændret på 1,5 pct. på det pengepolitiske møde tirsdag.

I de efterfølgende kommentarer bemærkede RBA, at inflationen har været lidt længere om at øges end ventet, men estimerede en inflation på 2 pct. i år stigende til 2,25 pct. næste år.

Det fik australske dollar til at skyde til vejrs i forventning om kommende renteforhøjelser.

Australske dollar koster 0,7255 amerikanske dollar tirsdag morgen mod 0,7220 dollar mandag eftermiddag. Inden dagens kommentarer lå australske dollar i 0,7195 amerikanske dollar.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mette F. varsler "målrettede skattestigninger"

Forbud mod topskattelettelser og mulighed for mere udenlandsk arbejdskraft: Her er de vigtigste punkter i ny regeringsaftale

Regeringsaftale åbner lille dør for udenlandsk arbejdskraft

Røde partier enige om ny S-regering

Tiger-ejer sigter mod gigantnotering i september: Danskere står til at blive mangemillionærer

Banker genkender ikke Nets' massive sats på innovation

Medierne på grillen: Kollektiv nedsmeltning over isfoto

Tysk industrimotor hoster og harker - kan koste 3500 danske arbejdspladser

Rambøll ser frem til hårde klimakrav: "Man kan godt sige, at initiativet rent markedsmæssigt er en gave"