Penge Af
Tyske Wirecard, der i sidste uge fik alvorlige kursklø på grund af bekymringer om svindel i selskabet afdeling i Singapore, får mandag comeback på børsen, efter at to undersøgelser har modsagt sidste uges anklager.

Ifølge Wirecard, der gør sig i digitale betalingsløsninger, har hverken selskabet selv eller et advokatfirma, der er hyret til at undersøge sagen, fundet afgørende beviser for, at der skulle være foregået noget ulovligt i selskabets afdeling i Singapore.

Ifølge en meddelelse fra mandag kan Wirecard "fundamentalt modsige" anklagerne fra sidste uge, som blandt andet blev rapporteret i finansavisen Financial Times.

Samtidig er politiet i Singapore dog også gået ind i sagen, og ifølge Bloomberg News er myndighederne i færd med at undersøge tingene nærmere, og også det tyske finanstilsyn kigger nærmere på sagen.

Ifølge sidste uges skriverier skulle en højt placeret medarbejder i Singapore have benyttet forfalskede kontrakter i forskellige transaktioner, men de påstande kan Wirecard efter eget udsagn tilbagevise.

Advokatfirmaet Rajah & Tann, som Wirecard selv har hyret til at gennemføre en undersøgelse, har indtil nu ikke fundet afgørende beviser for svindel, men undersøgelsen er endnu ikke helt afsluttet.

Wirecard-aktien, der onsdag i sidste uge faldt 13,3 pct. og fredag dykkede 25 pct., stiger mandag formiddag med 11,8 pct. til 121,30 euro. Aktien er dog fortsat 27,5 pct. lavere, end inden uroen begyndte i sidste uge.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  På kamelryg gennem Jordans store sandkasse

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet