Penge Af
Det schweiziske finanshus Julius Bear falder fra børsåbning mandag morgen, efter at selskabet har præsenteret et skuffende regnskab for 2018. Finanshuset neddrosler i regnskabet sine forventninger på mellemlagt sigt og starter et program til reduktion af omkostningerne.

Før skat landede Julius Bear for året et resultat på 977 mio. schweizerfranc, svarende til ca. 6,4 mia. kr., mens der til sammenligning var ventet 1,02 mia. schweizerfranc ifølge estimater fra Bloomberg.

- Julius Bear afsluttede 2018 med stabilt overskud og med en robust tilførsel af midler til forvaltning - og det gjorde vi i et miljø, der var udfordrende for hele industrien. Vi fortsætter med at udføre strategiske investeringer i vækst, og vi har igangsat et strukturelt omkostningsreduktionsprogram til at absorbere udsving i omsætningen fra potentiel modvind på markedet over den korte til mellemlange periode, siger selskabets administrerende direktør, Bernhard Hodler, i regnskabet.

Aktiver kunder kapitalforvaltning faldt 2 pct. til 382 mia. schweizerfranc, da tilførsel af nye midler for 17 mia. schweizerfranc blev mere end udlignet af faldende aktivværdier som følge af faldet på de globale aktiemarkeder.

Analytikerne havde til sammenligning estimeret aktiver under kapitalforvaltning for ca. 398 mia. schweizerfranc.

Julius Bear oplyser desuden, at det på mellemlang sigt nu venter en overskudsmargin på 25-28 basispoint mod tidligere over 30, og at det vil mindske sine udgifter med 100 mio. schweizerfranc om året.

Mandag formiddag kl. 10.20 falder aktien 4,4 pct. til 37,84 euro.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse