Penge Af
Det schweiziske finanshus Julius Bear falder fra børsåbning mandag morgen, efter at selskabet har præsenteret et skuffende regnskab for 2018. Finanshuset neddrosler i regnskabet sine forventninger på mellemlagt sigt og starter et program til reduktion af omkostningerne.

Før skat landede Julius Bear for året et resultat på 977 mio. schweizerfranc, svarende til ca. 6,4 mia. kr., mens der til sammenligning var ventet 1,02 mia. schweizerfranc ifølge estimater fra Bloomberg.

- Julius Bear afsluttede 2018 med stabilt overskud og med en robust tilførsel af midler til forvaltning - og det gjorde vi i et miljø, der var udfordrende for hele industrien. Vi fortsætter med at udføre strategiske investeringer i vækst, og vi har igangsat et strukturelt omkostningsreduktionsprogram til at absorbere udsving i omsætningen fra potentiel modvind på markedet over den korte til mellemlange periode, siger selskabets administrerende direktør, Bernhard Hodler, i regnskabet.

Aktiver kunder kapitalforvaltning faldt 2 pct. til 382 mia. schweizerfranc, da tilførsel af nye midler for 17 mia. schweizerfranc blev mere end udlignet af faldende aktivværdier som følge af faldet på de globale aktiemarkeder.

Analytikerne havde til sammenligning estimeret aktiver under kapitalforvaltning for ca. 398 mia. schweizerfranc.

Julius Bear oplyser desuden, at det på mellemlang sigt nu venter en overskudsmargin på 25-28 basispoint mod tidligere over 30, og at det vil mindske sine udgifter med 100 mio. schweizerfranc om året.

Mandag formiddag kl. 10.20 falder aktien 4,4 pct. til 37,84 euro.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  På kamelryg gennem Jordans store sandkasse

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet