Penge Af
Det schweiziske finanshus Julius Bear falder fra børsåbning mandag morgen, efter at selskabet har præsenteret et skuffende regnskab for 2018. Finanshuset neddrosler i regnskabet sine forventninger på mellemlagt sigt og starter et program til reduktion af omkostningerne.

Før skat landede Julius Bear for året et resultat på 977 mio. schweizerfranc, svarende til ca. 6,4 mia. kr., mens der til sammenligning var ventet 1,02 mia. schweizerfranc ifølge estimater fra Bloomberg.

- Julius Bear afsluttede 2018 med stabilt overskud og med en robust tilførsel af midler til forvaltning - og det gjorde vi i et miljø, der var udfordrende for hele industrien. Vi fortsætter med at udføre strategiske investeringer i vækst, og vi har igangsat et strukturelt omkostningsreduktionsprogram til at absorbere udsving i omsætningen fra potentiel modvind på markedet over den korte til mellemlange periode, siger selskabets administrerende direktør, Bernhard Hodler, i regnskabet.

Aktiver kunder kapitalforvaltning faldt 2 pct. til 382 mia. schweizerfranc, da tilførsel af nye midler for 17 mia. schweizerfranc blev mere end udlignet af faldende aktivværdier som følge af faldet på de globale aktiemarkeder.

Analytikerne havde til sammenligning estimeret aktiver under kapitalforvaltning for ca. 398 mia. schweizerfranc.

Julius Bear oplyser desuden, at det på mellemlang sigt nu venter en overskudsmargin på 25-28 basispoint mod tidligere over 30, og at det vil mindske sine udgifter med 100 mio. schweizerfranc om året.

Mandag formiddag kl. 10.20 falder aktien 4,4 pct. til 37,84 euro.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner