Carnegie sænker anbefaling af Ambu til "sælg" fra "hold"
Lars Marcher, topchef i Ambu
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Skepsis i forhold til markedspotentialet for Ambus engangskoloskoper kombineret med en høj værdisættelse af selskabets aktie koster nu en sænket anbefaling hos Carnegie.

Finanshuset anbefaler nu at sælge aktien, mens den tidligere anbefaling var "hold", mens kursmålet er skruet op med 8 kr. til 140 kr. efter medicovirksomhedens regnskab for første kvartal torsdag.

  Det koster fredag aktien et dyk på over 7 pct. til kurs 159.

"Selv om regnskabet for første kvartal i store træk var på linje med konsensus, så vurderer vi, at værdiansættelsen er høj, som følge af forhåbninger om at engangskoloskopet SC210 vil få en succesfuld markedsentré." 

"Imidlertid forbliver de læger, som vi har talt med, skeptiske omkring det kommercielle potentiale for engangskoloskoper og fremhæver et antal tekniske udfordringer," skriver Carnegie i et notat.

Ambu realiserede i første kvartal af regnskabsåret 2018/19 et driftsresultat, EBIT, på 112 mio. kr. mod 91 mio. kr. i samme periode året før, hvilket var lidt over forventningerne på 108 mio. kr. i et medianestimat indsamlet af selskabet selv.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ambitiøst ædelstensfirma har kurs mod graven

Aktiechef: Rentenedsættelser vil understøtte aktierne - men bankerne vil blive ramt

Analyse: Powell sendte amerikanske aktier marginalt op - men der er absolut ingen garanti for, at stigningerne fortsætter i Europa torsdag morgen

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Mens du sov: Aktierne bliver sendt i vejret efter Fed-melding

Forskningschef: Vi kan hente 50 mia. kr., hvis folk i job arbejder mere

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Investor Live: Rentemelding styrer markederne i grønt