Valuta: Dollar på retur efter fed-signal om stop for stramninger
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den amerikanske dollar er på retur torsdag, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, indtog en afventende holding til fortsatte rentestramninger på onsdagens pengepolitiske møde. Det tolkes som et skifte i centralbankens monetære politik og har givet anledning til forbedret investorstemning og faldende renter.

Den amerikanske centralbank holdt som ventet renten uændret, men kasserede de hidtidige udsigter til "yderligere gradvise stigninger" i renten. Samtidig blev det igen påpeget, at bankens rentekomité - Federal Open Market Committee (FOMC) - vil være "tålmodig", inden der blev foretaget yderligere skridt mod stramninger.

"Responsen fra Fed betyder, at risikoen for en recession er aftaget," siger chefmarkedsstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Reuters.

Den amerikanske valuta har været i defensiven flere uger inden Feds signal fra onsdag, efter indikationer om, at FOMC vil indtage en forsigtig tilgang efter sidste års fire renteforhøjelser.

Analytikere er i stigende grad indstillet på, at dollar vil svækkes, efter et år med styrkelse takket være en robust amerikansk økonomi, men handelskrigen mellem Kina og USA og stigende pres på den globale vækst truer nu med at ramme vækstbilledet.

Fedformand Jay Powell sagde onsdag, at grundlaget for renteforhøjelser er "svækket" i de seneste uger med henvisning til "krydsstrømme" med en en langsom oversøisk vækst og den amerikanske regeringsnedlukning, der gør USA's udsigter mere usikre.

Ifølge analytikere betyder det, at Fed sandsynligvis ikke vil risikerer at bremse den amerikansk økonomisk vækst yderligere.

Seneste tegn på opbremsningen i den globale vækst kom torsdag fra Kina, hvor aktiviteten i produktionssektoren faldt for anden måned i træk i januar.

Det følger en svagere end ventet udvikling i Europa i de seneste uger, der tidligere på måneden fik Den Internationale Valutafond (IMF) til at nedjustere udsigterne for den globale vækst.

Pund koster torsdag morgen 1,3130 dollar mod 1,3070 dollar onsdag eftermiddag.

Euro koster torsdag morgen 1,1500 dollar mod 1,1425 dollar onsdag eftermiddag, mens dollar torsdag morgen står i 108,85 yen mod 109,55 yen onsdag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan