Aktier: Centralbank løftede stemningen på Wall Street
Foto: Ritzau/Scanpix
Markeder Af
De amerikanske aktier steg onsdag. Markedet startede i plus efter regnskaber fra Apple, AMD og Boeing, og stemningen fik yderligere et løft, da USA's centralbank kom med sin imødesete rentemelding.

Det brede S&P 500-indeks steg med 1,6 pct., mens Dow Jones-indekset vandt 1,8 pct. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig op med hele 2,2 pct.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt helt som ventet sin toneangivende rente onsdag, men i sin melding til markedet indikerede banken samtidig en mere dueagtig holding. Formuleringen om, at der er behov for "nogle yderligere forhøjelser" af renten, blev erstattet med en "tålmodig" holdning.

- Enhver, der ønskede, at de skulle være mere lempelige, er meget glad med denne melding, sagde Ellen Hazen, porteføljemanager hos F.L. Putnam Investment Management, til The Wall Street Journal.

Banken løsnede også på sin position omkring dens igangværende reduktion af sin balance, hvilket åbner op for, at Federal Reserve ikke vil stramme så meget kvantitativt som planlagt.

Før rentemeldingen lå S&P 500 i plus med 0,8 pct., men endte altså med en stigning på yderligere 0,8 pct.point.

APPLE OG AMD LØFTEDE IT

Blandt sektorerne toppede it-aktierne med et plus på 3,0 pct. De blev løftet af, at både Apple og AMD fik belønning for deres regnskaber tirsdag aften.

Apples aktie steg med hele 6,8 pct. Resultaterne for første kvartal, som sluttede med december, var stort set som ventet efter nedjusteringen lige efter nytår, og selv om guidance for salget og bruttofortjenesten i andet kvartal lå i underkanten af konsensus, så bed markedet mærke i, at der er udsigt til en stabilisering af salget.

AMD belønnedes på samme måde med et stigning på 20,0 pct. for, at selskabet i 2019 ser en "højt encifret" procentuel vækst i salget, selvom forventningen til toplinjen for det igangværende første kvartal er noget under konsensus. AMD's fjerde kvartal var stort set som ventet.

Microsoft, med planlagt regnskabsaflæggelse efter markedets lukning, vandt samtidig 3,3 pct.

Ikke alt var dog fryd og gammen i it-sektoren onsdag, da Juniper Networks faldt med 7,6 pct. - mest af alle i S&P 500. Nedturen skyldtes en svag prognose for første kvartal, hvilket også fik Bank of America til at sænke sin anbefaling af aktien med hele to niveauer på en gang fra "outperform" til "underperform".

LUFT UNDER VINGERNE

Onsdag kom også regnskab fra verdens største flyproducent Boeing, der gik frem med 6,3 pct. efter at have slået analytikernes forventninger på kerneindtjening, og efter at have leveret en prognose for 2019 over det ventede. Flyproducenten fra Seattle ser en omsætning i år på 109,5 til 111,5 mia. dollar - nogle milliarder mere end konsensus på 107,13 mia. dollar.

En anden onsdagsvinder var Stryker, der steg med 11,4 pct. efter en prognose for 2019, der var bedre end ventet, mens resultaterne for fjerde kvartal også overgik konsensus. Stryker, som producerer medicoudstyr, fik ros fra analytikerne, skrev Bloomberg News. Investeringsbanken JPMorgan kaldte regnskabet for "billedperfekt".

McDonald's faldt derimod 0,2 pct. efter sit regnskab for fjerde kvartal. Burgerkæden oplevede et omsætningsfald i 2018 på 8 pct. efter et strategiskifte, hvor koncernen fokuserer på øget salg gennem franchisetagere, men overskuddet steg dog pænt til 5,9 milliarder dollar, viste regnskabet.

Medicinalselskabet Amgen faldt derimod med 3,8 pct. efter sit regnskab. Svage udsigter for 2019, med et ventet omsætningsfald i forhold til 2018, fik investorerne til at sælge ud, og investeringsbankerne til at sænke deres kursmål for aktien.

Blandt de helt store selskaber var der også fremgang til Amazon, som vandt 4,8 pct., mens Facebook, som også kom med regnskab senere onsdag aften, vandt 4,3 pct. Alphabet, Googles moderselskab, steg desuden 2,6 pct. Streaminggiganten Netflix vandt 3,6 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse