Aktier: Luksus og dyre vaner i høj kurs på europæiske aktiemarkeder
Foto: Ritzau Scanpix
Markeder Af
Designertasker, champagne og cognac var i høj kurs på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor hele luksusgodesektoren steg kraftigt til vejrs efter godt nyt fra franske LVMH.

Europa Stoxx 600-indekset lukkede med en stigning på 0,3 pct. efter en lidt broget udvikling på de store børser. I Tyskland faldt DAX-indekset med 0,5 pct., mens det britiske marked steg med 1,5 pct.

Fremgangen i London fulgte i kølvandet af tirsdagens afstemning i det britiske parlament, der stemte for en hensigtserklæring om, at briterne ikke kan forlade EU uden en skilsmisseaftale.

Tidligere har Underhuset dog også stemt nej til den brexitplan, som premierminister Theresa May havde forhandlet med EU, og det kommer ikke på tale at genforhandle aftalen for briternes udtræden af EU, fastholdt en talsmand for EU-præsident, Donald Tusk, onsdag.

På valutamarkedet lå pundet svækket og medvirkede ifølge Reuters til at løfte den britiske eksportsektor.

I Paris var det især LVMH - som står bag cognac-mærket Hennessy, som gjorde sig positivt bemærket med en stigning på 6,7 pct. Børshuset Berenberg ser ifølge Reuters positivt på selskabets regnskab og hæfter sig ved, at ledelsen er relativt optimistisk efter et fornuftigt salg i fjerde kvartal trods frygt for en afmatning i Kina.

Ud over LVMH steg blandt andet Guccis-ejer Kering med 3,4 pct. Desuden lukkede Burberry 3,2 pct. højere i London, og de franske modehuse Christian Dior og Hermes gik frem med 4,7 pct. og 3 pct.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål