Aktier: Luksus og dyre vaner i høj kurs på europæiske aktiemarkeder
Foto: Ritzau Scanpix
Markeder Af
Designertasker, champagne og cognac var i høj kurs på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor hele luksusgodesektoren steg kraftigt til vejrs efter godt nyt fra franske LVMH.

Europa Stoxx 600-indekset lukkede med en stigning på 0,3 pct. efter en lidt broget udvikling på de store børser. I Tyskland faldt DAX-indekset med 0,5 pct., mens det britiske marked steg med 1,5 pct.

Fremgangen i London fulgte i kølvandet af tirsdagens afstemning i det britiske parlament, der stemte for en hensigtserklæring om, at briterne ikke kan forlade EU uden en skilsmisseaftale.

Tidligere har Underhuset dog også stemt nej til den brexitplan, som premierminister Theresa May havde forhandlet med EU, og det kommer ikke på tale at genforhandle aftalen for briternes udtræden af EU, fastholdt en talsmand for EU-præsident, Donald Tusk, onsdag.

På valutamarkedet lå pundet svækket og medvirkede ifølge Reuters til at løfte den britiske eksportsektor.

I Paris var det især LVMH - som står bag cognac-mærket Hennessy, som gjorde sig positivt bemærket med en stigning på 6,7 pct. Børshuset Berenberg ser ifølge Reuters positivt på selskabets regnskab og hæfter sig ved, at ledelsen er relativt optimistisk efter et fornuftigt salg i fjerde kvartal trods frygt for en afmatning i Kina.

Ud over LVMH steg blandt andet Guccis-ejer Kering med 3,4 pct. Desuden lukkede Burberry 3,2 pct. højere i London, og de franske modehuse Christian Dior og Hermes gik frem med 4,7 pct. og 3 pct.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier