Aktier: Luksus og dyre vaner i høj kurs på europæiske aktiemarkeder
Foto: Ritzau Scanpix
Markeder Af
Designertasker, champagne og cognac var i høj kurs på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor hele luksusgodesektoren steg kraftigt til vejrs efter godt nyt fra franske LVMH.

Europa Stoxx 600-indekset lukkede med en stigning på 0,3 pct. efter en lidt broget udvikling på de store børser. I Tyskland faldt DAX-indekset med 0,5 pct., mens det britiske marked steg med 1,5 pct.

Fremgangen i London fulgte i kølvandet af tirsdagens afstemning i det britiske parlament, der stemte for en hensigtserklæring om, at briterne ikke kan forlade EU uden en skilsmisseaftale.

Tidligere har Underhuset dog også stemt nej til den brexitplan, som premierminister Theresa May havde forhandlet med EU, og det kommer ikke på tale at genforhandle aftalen for briternes udtræden af EU, fastholdt en talsmand for EU-præsident, Donald Tusk, onsdag.

På valutamarkedet lå pundet svækket og medvirkede ifølge Reuters til at løfte den britiske eksportsektor.

I Paris var det især LVMH - som står bag cognac-mærket Hennessy, som gjorde sig positivt bemærket med en stigning på 6,7 pct. Børshuset Berenberg ser ifølge Reuters positivt på selskabets regnskab og hæfter sig ved, at ledelsen er relativt optimistisk efter et fornuftigt salg i fjerde kvartal trods frygt for en afmatning i Kina.

Ud over LVMH steg blandt andet Guccis-ejer Kering med 3,4 pct. Desuden lukkede Burberry 3,2 pct. højere i London, og de franske modehuse Christian Dior og Hermes gik frem med 4,7 pct. og 3 pct.

/ritzau/FINANS

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Krogsgaard spår 10 gode år for Novos supermolekyle: Arven er sikret til efter Fruergaard

Dansk ingeniørvirksomhed bliver en del af stor international koncern: Et strategisk vigtigt skridt

Aktieluk i USA: Små plusser til slut - Nike og Apple øverst i Dow Jones

MP Pension til Coloplast: I år har vi fået endnu en grund til at stemme imod Lars Rasmussen som formand

CIP sejrer i USA med havmøllepark - Shell og Ørsted forbigået

Coloplast-formand om aflysning af frasalg af urologi-division: Det kan kun gå en vej og det er fremad

Rambøll vil sætte strøm på alle firmabiler: "Vores ambition er, at de eneste biler, vi har, er elbiler eller plugin-hybridbiler"

Sydbank om Danske Bank-opjustering: Det ligner en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på under en uge