Aktieåbning: Genmab trodser pres på C25-aktierne
Topchef i Genmab Jan van de Winkel.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Penge Af
Aktiestemningen er endnu en gang lidt til den negative side mandag morgen på den københavnske fondsbørs, hvor kun Genmab for alvor formår at stige.

C25-indekset ligger efter 15 minutters handel til et fald på 0,1 pct. i 1034,65. Holder nedturen dagen igennem, vil der være tale om den femte handelsdag i træk med tilbagegang for de danske topaktier. Hvert fald har dog været på mindre end 0,5 pct.

GENMAB FIK GODT NYT

Genmab skiller sig dog positivt ud, efter at den tyske konkurrent Morphosys har fået afvist en sag mod det danske selskab i USA, der ellers kunne have løbet op i milliarder af kroner, hvis Morphosys havde fået ret. Morphosys havde beskyldt Genmab og partneren Janssen for at overtræde tre patenter med kræftmidlet Darzalex.
  Få regnede med, at Morphosys ville vinde sagen, men alligevel er afvisningen en kærkommen nyhed, siger aktieanalytiker Simon Hagbart Madsen.

- Risikoen for et forlig, og at Genmab og Janssen derfor måtte afgive en del af de fremtidige royaltyindtægter, var større, men fortsat lav. Den risiko er fjernet nu, og i vores værdiansættelse giver det en positiv effekt på en lav encifret procentsats, siger han.

Genmab-aktien starter dagen 1,8 pct. højere i kurs 967,20 og genvinder lidt af det tabte fra de seneste dage. På fire dage sidste uge tabte aktien nemlig 8 pct., efter at der kom skuffende salgstal for Darzalex i fjerde kvartal fra Janssens moderselskab, Johnson & Johnson.

For FLSmidth kan der også komme interessant nyt fra konkurrentfronten. Både Atlas Copco og Caterpillar aflægger regnskaber i middagstimerne, hvilket kan give et praj om udviklingen i minesektoren. Den danske ingeniørkoncern præsenterer selv sit årsregnskab for 2018 på torsdag. I den tidlige handel ligger FLS-aktien 0,5 pct. lavere i 330 kr.

IC SÆLGER OG NEDJUSTERER

IC Group har solgt tøjmærket Saint Tropez til DK Company, og det medfører et regnskabsmæssigt tab på omkring 70 mio. kr., der bliver fordelt ud over indeværende regnskabsår.

  I samme ombæring kommer IC Group med den potentielt mere ildevarslende nyhed, at forventningerne til 2018/19 nedjusteres på en række andre punkter. Dels forventes omsætningen i de to tilbageværende mærker, Tiger of Sweden og By Malene Birger, nu at falde, hvor der tidligere var ventet omsætningsvækst.

Indtjeningen ses desuden at falde henholdsvis "moderat" og "betydeligt" i de to mærker - tidligere var der spået stilstand på den front.

IC Group-aktien åbner dog dagen uændret i kurs 43,20.

ÆNDREDE ANBEFALINGER OG KURSMÅL

Tilbage i C25-indekset byder mandag morgen på stribevis af ændrede anbefalinger og kursmål.

Novozymes, der aflagde årsregnskab sidste uge, har fået hævet anbefalingen hos investeringsbanken Goldman Sachs til "neutral" fra "sælg", mens finanshuset Jefferies sænker sit kursmål til 300 kr. fra 330 kr. og stadig anbefaler "hold", viser data fra Bloomberg. Novozymes-aktien faldt knap 8 pct. på to dage efter sit regnskab.

I den tidlige handel startede Novozymes med at falde, men efter et kvarter stiger den 0,7 pct. til 270,10 kr.

Danske Bank får sænket anbefalingen hos Bank of America til "underperform" fra "neutral", skriver Bloomberg desuden. Bankens aktie er næsten halveret i forhold til for et år siden. Danske-aktien starter nederst i C25-indekset med et fald på 1,6 pct. til 123,25 kr.

Analytikerne har også kigget på Simcorp, der af Goldman Sachs får løftet kursmålet til 620 kr. fra 550 kr. Der anbefales atter et "køb" af aktien, der lukkede i 520 kr. fredag. Aktien stiger 0,7 pct. til 523,50 kr.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger