Penge Af
Novozymes er igen presset fredag morgen, hvor stemningen ellers generelt er til den positive side omkring det danske aktiemarked.

Efter pæne stigninger i USA torsdag og Asien fredag morgen stiger C25-indekset fra åbningen med 0,2 pct. til 1042,61.

En af de få eliteaktier i minus er således Novozymes, der også endte i bunden torsdag efter et skuffende regnskab for fjerde kvartal.

Siden da har en stribe finanshuse reduceret deres kursmål for aktien, og det vejer tungt på den fredag morgen.

NOVOZYMES SKÆRES TIL EFTER REGNSKAB

Regnskabet for fjerde kvartal torsdag morgen fra Novozymes skuffede på langt de fleste hovedposter, og samtidig lagde selskabet en meget bred prognose for væksten i 2019 frem, hvilket indikerer fortsat usikkerhed.
  ABG Sundal Collier, Berenberg, Credit Suisse, Nordea og Handelsbanken har alle sænket kursmålet for aktien siden regnskabet.

Novozymes falder med 0,3 pct. til 273,30 kr. fra start efter torsdagens dyk på 5,7 pct.

Også forsikringsselskabet Topdanmark afleverede regnskab for fjerde kvartal torsdag, og også her var afregningen fra investorerne negativ.

Aktien faldt med 3 pct., og fredag morgen fortsætter Topdanmark ned med 0,4 pct. til 312,60 kr.

Selskabet havde lavere end ventede præmieindtægter i oktober, november og december, hvor også investeringsresultatet overraskede negativt, ligesom det i øvrigt også var tilfældet hos branchekollegaen Tryg.

Efter regnskabet har ABG Sundal Collier sænket sit kursmål for aktien til 255 kr. fra 260 kr. og gentaget den negative anbefaling "sælg".

DSV STADIG I KØBEKLÆDER

Opmærksomhed er der også til DSV, som fortsat sættes i forbindelse med schweiziske Panalpina, efter at det danske selskab i sidste uge offentliggjorde et bud på selskabet.

Ifølge flere medier ventes Panalpina at komme med en konkret udmelding omkring købstilbuddet fredag, efter at flere af DSV's rivaler synes at have trukket følehornene lidt til sig i ugens løb, hvilket efterlader den danske transport- og logistikkoncern som favorit til at overtage Panalpina.

DSV-aktien er siden det offentliggjorte tilbud steget med mere end 10 pct., men fredag morgen skæres der 0,9 pct. af kursen til 524,20 kr.

Mærsk får også del i rampelyset fredag, hvor der er blevet offentliggjort ugentlige ratetal fra Shanghai Shipping Exchange, som opgør rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

Indekset faldt i denne uge med 2,3 pct. efter en fremgang på 3 pct. i sidste uge.

Mærsks B-aktie stiger alligevel med 1,3 pct. til 8764 kr. i fredagens tidlige handel.

Allerøverst i C25-regi er GN-aktien, der uden større bagvedliggende nyheder stiger 1,5 pct. til 291,20 kr. efter to dage på stribe med fald.

UDBYTTER I MINDRE SELSKABER

Blandt sidepapirerne kan der fredag komme teknisk pres på RTX og Roblon, hvor retten til udbytter på henholdsvis 2 kr. og 10 kr. fragår.

RTX falder 0,8 pct. - eller 1,40 kr. - til 171,20 kr., mens Roblon bakker 3,1 pct. - eller 8 kr. - til 247 kr.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år