Aktietendens: Pandora tager opmærksomhed efter nedjusteret anbefaling fra Citi
Citigroup har skåret sin anbefaling af Pandora-aktien til "neutral" fra "køb".
Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Ritzau Scanpix
Penge Af
Pandora kan mandag endnu en gang være i investorernes søgelys, på en dag hvor der er udsigt til en tæt på uændret åbning for det danske eliteindeks, C25.

Smykkekoncernen har været genstand for stor aktivitet fra årets start. Fredag endte aktien øverst i C25 med en stigning på 5,7 pct. til 275,10 kr., mens den indledte sidste uge med et dyk på 6 pct. For året som helhed kan aktien notere et plus på 3,7 pct.

Pandora har fået sænket sin anbefaling hos Citigroup. Den er nu "neutral", mens der tidligere blev anbefalet "køb".

C25-indekset steg fredag 0,8 pct. til 1044,29. Efter dansk børslukketid var der fortsat god gænge i de amerikanske aktier, men mandag morgen falder futures 0,2-0,3 pct.

Stemningen er dog en smule bedre i Asien, hvor det japanske Nikkei-indeks steg 0,3 pct., mens Hang Sang-indekset i Hongkong stiger 0,4 pct.

Der kan mandag også komme fokus på Nordea, der fredag steg 1,9 pct. til 59,80 kr. Ifølge erhvervsmediet Finans har banken spillet en lagt mere aktiv rolle i at hjælpe kunder med skatteunddragelse, end den hidtil har givet udtryk for.

Sådan lyder vurderingen fra seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet, efter at Finans er kommet i besiddelse af en række interne mails, der blandt andet viser, at en medarbejder aktivt har hjulpet en kunde med at oprette et selskab i advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der var omdrejningspunktet i de såkaldte "Panama Papers".

PERIODEMEDDELELSE OG ANALYTIKERNYT

Uden for det danske eliteindeks kan der mandag komme fokus på porebetonproducenten H+H International, hvis aktie fredag steg 0,7 pct. til 99,30 kr.

Børsen kan berette, at opkøb af nye aktiviteter har sikret 50 pct. udvidelse af aktiviteten i selskabet i 2018. Det vil nedbringe Englands andel i H+H International til 30 pct. og mindske risici i forbindelse med brexit.

Også Brd. Klee kan komme i fokus mandag. Selskabet, der leverer tekniske komponenter og transmissionsprodukter til maskinbyggere og produktionsvirksomheder, kommer med periodemeddelelse for årets første kvartal.

For året 2018/2019 ventes der inden meddelelsen et positivt resultat, men lavere end for regnskabsåret 2017/18. Aktien faldt fredag 1,5 pct. til 2700 kr.

Derudover kan også G4S få opmærksomhed. Sikkerhedskoncernen har fået løftet sit kursmål af RBC til 19 kr. fra 17,37 kr. Anbefalingen er fortsat "sector perform". G4S-aktien steg fredag 2,7 pct. til 17,95 kr.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål