Aktietendens: Pandora tager opmærksomhed efter nedjusteret anbefaling fra Citi
Citigroup har skåret sin anbefaling af Pandora-aktien til "neutral" fra "køb".
Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Ritzau Scanpix
Penge Af
Pandora kan mandag endnu en gang være i investorernes søgelys, på en dag hvor der er udsigt til en tæt på uændret åbning for det danske eliteindeks, C25.

Smykkekoncernen har været genstand for stor aktivitet fra årets start. Fredag endte aktien øverst i C25 med en stigning på 5,7 pct. til 275,10 kr., mens den indledte sidste uge med et dyk på 6 pct. For året som helhed kan aktien notere et plus på 3,7 pct.

Pandora har fået sænket sin anbefaling hos Citigroup. Den er nu "neutral", mens der tidligere blev anbefalet "køb".

C25-indekset steg fredag 0,8 pct. til 1044,29. Efter dansk børslukketid var der fortsat god gænge i de amerikanske aktier, men mandag morgen falder futures 0,2-0,3 pct.

Stemningen er dog en smule bedre i Asien, hvor det japanske Nikkei-indeks steg 0,3 pct., mens Hang Sang-indekset i Hongkong stiger 0,4 pct.

Der kan mandag også komme fokus på Nordea, der fredag steg 1,9 pct. til 59,80 kr. Ifølge erhvervsmediet Finans har banken spillet en lagt mere aktiv rolle i at hjælpe kunder med skatteunddragelse, end den hidtil har givet udtryk for.

Sådan lyder vurderingen fra seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet, efter at Finans er kommet i besiddelse af en række interne mails, der blandt andet viser, at en medarbejder aktivt har hjulpet en kunde med at oprette et selskab i advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der var omdrejningspunktet i de såkaldte "Panama Papers".

PERIODEMEDDELELSE OG ANALYTIKERNYT

Uden for det danske eliteindeks kan der mandag komme fokus på porebetonproducenten H+H International, hvis aktie fredag steg 0,7 pct. til 99,30 kr.

Børsen kan berette, at opkøb af nye aktiviteter har sikret 50 pct. udvidelse af aktiviteten i selskabet i 2018. Det vil nedbringe Englands andel i H+H International til 30 pct. og mindske risici i forbindelse med brexit.

Også Brd. Klee kan komme i fokus mandag. Selskabet, der leverer tekniske komponenter og transmissionsprodukter til maskinbyggere og produktionsvirksomheder, kommer med periodemeddelelse for årets første kvartal.

For året 2018/2019 ventes der inden meddelelsen et positivt resultat, men lavere end for regnskabsåret 2017/18. Aktien faldt fredag 1,5 pct. til 2700 kr.

Derudover kan også G4S få opmærksomhed. Sikkerhedskoncernen har fået løftet sit kursmål af RBC til 19 kr. fra 17,37 kr. Anbefalingen er fortsat "sector perform". G4S-aktien steg fredag 2,7 pct. til 17,95 kr.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder