Aktier: Fjerde plusdag i træk efter godt handelsnyt
Netflix faldt, da selskabets regnskab for fjerde kvartal torsdsag aften skuffede på omsætningen og antallet af nye stramingkunder.
Foto: Marcio Jose Sanchez/ap/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier sikrede sig fredag den fjerde handelsdag i træk med plusser. Den positive stemning var udløst af presseforlydender om, at Kina og USA nærmer sig hinanden i forhandlingerne i handelskrigen.

Det brede S&P 500-indeks steg på den baggrund med 1,4 pct., mens Dow Jones-indekset vandt 1,5 pct. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig op med 1,0 pct.

Spekulationer om indrømmelser

Stemningen fik et løft allerede torsdag eftermiddag, da The Wall Street Journal skrev, at USA's finansminister Steven Mnuchin på interne strategimøder har luftet ideen om at rulle de nye toldsatser på kinesisk import helt eller delvist tilbage for at motivere Kina til større indrømmelser.

Fredag kunne Bloomberg News så fortælle, at Kina har tilbudt at øge sin import fra USA, så der om seks år er balance i samhandelen.

"Indekset for den økonomiske frygt i USA er banket nordpå, så den nu er på det højeste i mange år. Det har tvunget politikerne til at begynde at reagere. Derfor ser vi de formildende beskeder fra præsident Trumps folk. Nu begynder USA og Kina at nærme sig hinanden," siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

"Naturligvis skal man passe på med Trump, som kan finde på at flippe lige pludseligt. Men nu har administrationen trukket den så langt, den kunne, og nu er man nødt til at lave en aftale."

Industri og råvarer i top 

På sektorfronten betød den positive handelsstemning, at industrisektoren lå med i top med et plus på 1,9 pct., mens råvarer og materialer vandt 1,6 pct. De to sektorer er særligt følsomme over for handelskrigen og over for en vækstopbremsning.

"Industri kører godt. Danske Bank har lige sat sektoren på overvægt, og kommer der en handelsaftale, skal den vende rundt. Den er blevet for billig," vurderer seniorstrategen.

Fremgangen i industrisektoren var trukket af navne som flyproducenten Boeing med et plus på 1,6 pct., 3M på 2,2 pct. og traktorproducenten John Deere på 2,8 pct. I råvarer og materialer trak kemiselskabet Dowdupont for med et plus på 1,8 pct., mens industrigaskoncernen Linde vandt 2,2 pct.

Energiaktierne steg også 1,9 pct., da olieprisen gik op med 3,2 pct., mens finansaktierne vandt frem med 1,7 pct. i kølvandet af en række gode regnskaber i denne uge. It-sektoren steg desuden med 1,5 pct.

Blandt de store it-selskaber var der plusser til Microsoft med 1,5 pct. og til Apple med 0,6 pct., mens Amazon i kommunikationsservice gik frem med 0,2 pct.

Netflix skuffede 

Facebook gik fra et plus på 2,8 pct. til blot plus 1,2 pct., da Washington Post skrev, at de amerikanske myndigheder overvejer at idømme koncernen en bøde for det store datalæk, hvor Cambridge Analytica misbrugte 87 mio. brugeres data i den seneste præsidentvalgkamp.

Netflix faldt derimod med 4,0 pct. Selskabet lagde torsdag tal for fjerde kvartal frem, og omsætningen kom ind lidt under konsensus, ligesom meldingen om 8,84 mio. nye abonnenter ikke stod mål med forventningen.

"Netflix skuffede lidt, men den var også steget med 50 pct. siden juleaftensdag," kommenterer Lars Skovgaard Andersen.

American Express offentliggjorde også sine tal torsdag efter lukketid. Indtjeningen var højere end ventet, men dog hjulpet af en skattegevinst. Aktien steg med 1,0 pct. fredag.

Tesla vil fyre

Fredag kom der også nyt fra elbilproducenten Tesla, som efter et svært 2018 har annonceret afskedigelsen af 7 pct. af medarbejderne. Aktien i Tesla faldt med 13,0 pct.

Medicinalselskabet Eli Lilly nedjusterede desuden fredag sine forventninger til årets første kvartal. Meldingen kom, efter at selskabet fredag præsenterede skuffende testresultater for kræftmidlet Lartruvo, skriver Bloomberg News. Eli Lilly-aktien faldt 2,2 pct.

Fredag var der regnskabsnyt fra olieserviceselskabet Schlumberger. Aktien steg hele 8,1 pct., da koncernen med en omsætning på 8,2 mia. dollar i fjerde kvartal slog forventningerne med 2 pct., mens bundlinjen var som ventet. Schlumberger ser, trods den lave oliepris, en solid encifret vækst i 2019.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?