Markeder Af
Der blev smidt kul på kedlerne på Europas aktiemarkeder fredag, hvor investorerne lod sig inspirere af lovende meldinger fra USA.

Her forlød det torsdag aften, at der kan være fremgang i handelskrigen mellem USA og Kina - vel at mærke den slags fremgang, der kan betyde en opblødning mellem de to stridende parter. Angiveligt overvejer USA at skrue ned for toldsatserne på kinesiske varer, rapporterer Wall Street Journal.

"De globale markeder nyder en overvældende optimistisk slutning på ugen," siger markedsanalytiker Joshua Mahony fra IG til AFP med henvisning til håbet om et potentielt gennembrud i handelsforhandlingerne.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks endte 1,9 pct. højere, årets næstbedste dag, og der var også positivt fortegn foran udviklingen i alle de støre nationale indeks, fra Athen til Stockholm over Madrid og Frankfurt.

Laboratorieselskabet Eurofins Scientific var den mest stigende aktie i det brede indeks, efter at analytikere fra finanshuset Berenberg roste selskabet. Eurofins-aktien steg 8,4 pct. til 358,80 euro, den højeste kurs i halvanden måned.

Bundplaceringen i Stoxx 600 gik til Telecom Italia, der havde sin værste dag på børsen i mere end to år. Selskabet har nedjusteret sin 2018-prognose og regner nu med et fald i driftsoverskuddet (EBITDA) snarere end den lovede fremgang. 2019 ser heller ikke alt for godt ud, advarer selskabet, som faldt 7,2 pct. på Milano-børsen.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Millionerne fosser ud af danske golfklubber: "Det kræver uhyre lang tid at skabe det rigtige omdømme og brand"

Aktieluk i USA: Fald inden tech-regnskaber - jernbaneselskab sank tungt

Finanshuse får millardgevinst på tidligere statsbank

Google nægter billetbørs at købe søge-topplacering

Pundet fortsætter fald efter kandidaters afvisninger af brexit-aftalen: "Der er ikke nogen tvivl om, at investorerne er rigtigt bekymrede"

Minister: Penge på vej til beskåret grøn energiforskning

Facebooks libra-planer granskes nøje af udvalg

Aktieluk i Europa: Ericsson fik klø efter 5G-udmeldinger på røde markeder

Dagen før Danske Bank-regnskab: Handelsindtægterne bekymrer analytikere