Markeder Af
Der blev smidt kul på kedlerne på Europas aktiemarkeder fredag, hvor investorerne lod sig inspirere af lovende meldinger fra USA.

Her forlød det torsdag aften, at der kan være fremgang i handelskrigen mellem USA og Kina - vel at mærke den slags fremgang, der kan betyde en opblødning mellem de to stridende parter. Angiveligt overvejer USA at skrue ned for toldsatserne på kinesiske varer, rapporterer Wall Street Journal.

"De globale markeder nyder en overvældende optimistisk slutning på ugen," siger markedsanalytiker Joshua Mahony fra IG til AFP med henvisning til håbet om et potentielt gennembrud i handelsforhandlingerne.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks endte 1,9 pct. højere, årets næstbedste dag, og der var også positivt fortegn foran udviklingen i alle de støre nationale indeks, fra Athen til Stockholm over Madrid og Frankfurt.

Laboratorieselskabet Eurofins Scientific var den mest stigende aktie i det brede indeks, efter at analytikere fra finanshuset Berenberg roste selskabet. Eurofins-aktien steg 8,4 pct. til 358,80 euro, den højeste kurs i halvanden måned.

Bundplaceringen i Stoxx 600 gik til Telecom Italia, der havde sin værste dag på børsen i mere end to år. Selskabet har nedjusteret sin 2018-prognose og regner nu med et fald i driftsoverskuddet (EBITDA) snarere end den lovede fremgang. 2019 ser heller ikke alt for godt ud, advarer selskabet, som faldt 7,2 pct. på Milano-børsen.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Sløjt regnskab øger presset på Mærsk-boss

  Morgenbriefing: Ree taber 400 mio. på aktier, pres på Mærsk-chef efter skuffende regnskab

  Aktier: Svage data opvejer positive handels-indikatorer i Asien

  Kraft Heinz nedskriver for 15,4 mia dollar gav solidt kursfald

  Christian Stadil: Der er sket afhøringer i Schriver-sag

  Rigsrevisionen: Private bør opkræve danskernes gæld

  Briter opgiver at nå handelsaftaler med Japan og Tyrkiet inden brexit

  Niels Lunde: Tør du købe en Mærsk-aktie af Søren Skou?

  USA: Faldt på svage industrital og skuffende regnskaber