Penge Af
Håbet om løsninger på handelskonflikten mellem Kina og USA samt Storbritanniens brexit-kvaler øgede fredag investorernes appetit på risiko og sendt aktier i vejret og renterne en smule op.

For det meste var bevægelserne på obligationsmarkedet dog lidt mere beherskede end de pæne aktiestigninger.

Herhjemme sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,18 pct., svarende til 2 basispoint højere end torsdagens lukkeniveau.

I resten af Europa var der også stigninger på 1-2 basispoint til de fleste tiårige papirer.

Risikoappetitten blev vækket torsdag aften, da avisen Wall Street Journal skrev, at USA's finansminister, Steven Mnuchin, på interne strategimøder har foreslået, at USA skal rulle den nyindførte straftold mod Kina helt eller delvis tilbage.

Finansministeriet afviste efterfølgende artiklen over for Bloomberg News, men optimismen i forhold til, at Trump-administrationen er villig til at indgå et kompromis, har ikke lagt sig.

Samtidig er der gryende optimisme omkring brexit-processen, som måske ender med, at Storbritannien slet ikke forlader den europæiske union, skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Der er flere stemmer, der siger, at en ny folkeafstemning (om brexit, red.) kan være en mulighed, og selv om jeg tror, at det er mere håb end virkelighed, så er det en faktor, der flytter renterne opad," siger analytiker Pascla Segesser fra DZ Bank til Reuters.

Eftermiddagens amerikanske nøgletal var en blandet omgang, hvor industrien viste gode takter, men forbrugertilliden overraskede til den negative side. Ingen af de to opgørelser fik dog synlig effekt på udviklingen på rentemarkedet.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger