Penge Af
Håbet om løsninger på handelskonflikten mellem Kina og USA samt Storbritanniens brexit-kvaler øgede fredag investorernes appetit på risiko og sendt aktier i vejret og renterne en smule op.

For det meste var bevægelserne på obligationsmarkedet dog lidt mere beherskede end de pæne aktiestigninger.

Herhjemme sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,18 pct., svarende til 2 basispoint højere end torsdagens lukkeniveau.

I resten af Europa var der også stigninger på 1-2 basispoint til de fleste tiårige papirer.

Risikoappetitten blev vækket torsdag aften, da avisen Wall Street Journal skrev, at USA's finansminister, Steven Mnuchin, på interne strategimøder har foreslået, at USA skal rulle den nyindførte straftold mod Kina helt eller delvis tilbage.

Finansministeriet afviste efterfølgende artiklen over for Bloomberg News, men optimismen i forhold til, at Trump-administrationen er villig til at indgå et kompromis, har ikke lagt sig.

Samtidig er der gryende optimisme omkring brexit-processen, som måske ender med, at Storbritannien slet ikke forlader den europæiske union, skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Der er flere stemmer, der siger, at en ny folkeafstemning (om brexit, red.) kan være en mulighed, og selv om jeg tror, at det er mere håb end virkelighed, så er det en faktor, der flytter renterne opad," siger analytiker Pascla Segesser fra DZ Bank til Reuters.

Eftermiddagens amerikanske nøgletal var en blandet omgang, hvor industrien viste gode takter, men forbrugertilliden overraskede til den negative side. Ingen af de to opgørelser fik dog synlig effekt på udviklingen på rentemarkedet.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan