Svagt julesalg får Jyske Bank til at skære 100 kr. af Pandora-kursmål
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Penge Af
Jyske Bank ser et mindre potentiale i Pandora efter et svagt julesalg. Banken skærer kursmålet med en fjerdedel, så det nu lyder på 300 kr.

Torsdag kom der tal fra den amerikanske smykkekæde Signet Jewels, og heraf fremgik det specifikt, at julesalget af Pandora-smykker fra smykkekoncernens amerikanske forhandlere, Jared, var faldet. Julesalget omfatter både november, december og den første uge af januar.

- Tallene bekræfter vores bekymringer omkring væksten i de eksisterende butikker, hvor vi frygter en yderligere forværring i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal. Vi forventer en negativ like-for-like vækst i fjerde kvartal på 7 pct., hvilket er i den lave ende af selskabets guidance, der implicit lyder på en vækst i de eksisterende butikker på mellem minus 1 pct. tog minus 9 pct. i fjerde kvartal, skriver Jyske Banks analytiker, Janne Vincent Kjær, i en analyse.

Signets udmeldinger om et svagt julesalg ses af Jyske Bank som en indikation på, at væksten er for nedadgående - også i 2019.

- Forhandlerne står med usolgte varer i januar. Det lover ikke godt for salget af Pandora-smykker i første kvartal, særligt ikke set i lyset af Signets strategiske beslutning om at trække sig ud af markedet for egne-brandede charms. Det ser vi som et signal om, at markedet for charms har nået et mæthedspunkt, skriver Janne Vincent Kjær i analysen.

CHARMS BLEGNER

Samtidig viser salget af charms på mange af de modne markeder som Frankrig, Italien og Storbritannien en nedadgående trend - og Jyske Bank "kan derfor ikke udelukke, at salget af charms skal halveres over de næste fem år."

- Sker det samtidig med at væksten i de øvrige kategorier (ringe, øreringe og halskæder) bremser op (5 pct. p.a.), vil salget i de eksisterende butikker være op imod 25 pct. lavere i 2022, hvilket vil lægge pres på marginen, der i givet fald risikerer at falde helt ned imod 20 pct. Så slemt forventer vi ikke, det kommer til at gå, men det er et scenarie, vi ikke kan afvise, påpeger Jyske-analytikeren.

I Jyske Bank er man i tvivl om, at bestræbelserne på innovation og fornyelse i Pandora er nok til at få væksten i salget af charms op igen. Og at salget i eksisterende butikker vil falde.

Jyske Banks kursmål er fortsat over den aktuelle kurs på 270,10 kr. fredag morgen, hvor aktien stiger 3,8 pct. Bankens har fortsat en "hold"-anbefaling på aktien.

- Prissætningen ser dog attraktiv ud, og aktien scorer godt i vores kvantitative model, påpeger Janne Vincent Kjær.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal

  Kina og USA's centralbank pumper liv i risikovillige investorer

  Er en 12-cylindret Jaguar en drømmebil eller et økonomisk mareridt?

  På kamelryg gennem Jordans store sandkasse

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Guldalderens saloner er blevet genoplivet