Penge Af
De amerikanske renter indledte torsdagen med at falde let, men efterhånden som investorerne fik mod på de amerikanske aktier, så kravlede renterne også opad. Udviklingen tog ekstra fart på nyheden om, at USA overvejer at rulle straftolden på Kina tilbage - selv om nyheden senere blev afvist.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation gik torsdag op med 2 basispoint til 2,74 pct. Det var samtidig 1 basispoint mere, end da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af torsdagen svingede den tiårige rente mellem 2,70 og 2,76 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg samtidig med 2 basispunkter til omtrent 2,57 pct.

De amerikanske investorer lagde torsdag ud med at sende aktierne i minus og finde lidt tryghed i obligationsmarkedet, men ud på dagen vendte stemningen for aktierne, og derfor vendte renten også fra et mindre fald til en mindre stigning.

Udviklingen accelererede godt en time før aktiehandelens afslutning, da The Wall Street Journal skrev, at USA's finansminister, Steven Mnuchin, på interne strategimøder har foreslået, at USA skal rulle den nyindførte straftold mod Kina helt eller delvis tilbage. For at berolige finansmarkederne og motivere Kina til at give større indrømmelser. Finansministeriet afviste dog efterfølgende artiklen over for Bloomberg News.

På nøgletalsfronten var der dog også positivt nyt til at understøtte de investorer, som tror på en fortsat solid amerikansk økonomi.

For januar viste Philly Fed-indekset nemlig en stigning til 17,0 fra 9,1 måneden før. Ifølge de estimater fra økonomerne, som Bloomberg News havde indsamlet op til offentliggørelsen, var der blot ventet en stigning til indeks 9,5.

Også et andet amerikansk nøgletal - antallet af nytilmeldte ledige - overraskede positivt, da 213.000 amerikanske i sidste uge meldte sig som førstegangsledige. Det var færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater, indsamlet af Bloomberg News, var der blandt økonomerne ventet 220.000 nye ledige.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner