Penge Af
De amerikanske renter indledte torsdagen med at falde let, men efterhånden som investorerne fik mod på de amerikanske aktier, så kravlede renterne også opad. Udviklingen tog ekstra fart på nyheden om, at USA overvejer at rulle straftolden på Kina tilbage - selv om nyheden senere blev afvist.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation gik torsdag op med 2 basispoint til 2,74 pct. Det var samtidig 1 basispoint mere, end da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af torsdagen svingede den tiårige rente mellem 2,70 og 2,76 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg samtidig med 2 basispunkter til omtrent 2,57 pct.

De amerikanske investorer lagde torsdag ud med at sende aktierne i minus og finde lidt tryghed i obligationsmarkedet, men ud på dagen vendte stemningen for aktierne, og derfor vendte renten også fra et mindre fald til en mindre stigning.

Udviklingen accelererede godt en time før aktiehandelens afslutning, da The Wall Street Journal skrev, at USA's finansminister, Steven Mnuchin, på interne strategimøder har foreslået, at USA skal rulle den nyindførte straftold mod Kina helt eller delvis tilbage. For at berolige finansmarkederne og motivere Kina til at give større indrømmelser. Finansministeriet afviste dog efterfølgende artiklen over for Bloomberg News.

På nøgletalsfronten var der dog også positivt nyt til at understøtte de investorer, som tror på en fortsat solid amerikansk økonomi.

For januar viste Philly Fed-indekset nemlig en stigning til 17,0 fra 9,1 måneden før. Ifølge de estimater fra økonomerne, som Bloomberg News havde indsamlet op til offentliggørelsen, var der blot ventet en stigning til indeks 9,5.

Også et andet amerikansk nøgletal - antallet af nytilmeldte ledige - overraskede positivt, da 213.000 amerikanske i sidste uge meldte sig som førstegangsledige. Det var færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater, indsamlet af Bloomberg News, var der blandt økonomerne ventet 220.000 nye ledige.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger