Aktier: Tung start afløst af let stigning
Foto: Bryan R. Smith / Ritzau Scanpix
Penge Af
Efter to dage med plusser oplever de amerikanske aktier en mere blandet handelsdag torsdag, hvor det brede aktiemarked startede i minus, men siden er kravlet op til et let plus. Sundhed, industri og råvarer trækker op, mens finans trækker ned på bagkanten af et skuffende regnskab fra Morgan Stanley.

Det brede S&P 500-indeks ligger kl. 12:15, amerikansk østkysttid, i plus med 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset, der blot har 30 aktirer i sig, er marginalt i minus. Teknologitunge Nasdaq stiger samtidig 0,2 pct.

De samme bekymringer

I fravær af overstrålende regnskaber hænger bekymringer omkring handelskrigen, brexit og den amerikanske regerings delvise nedlukning atter over markedet, da investorerne frygter for deres effekt på den globale vækst.

"Et nøgleområde, hvor vi har brug for bekræftelse, for at dette marked helt kan komme sig over tilbageslaget i fjerde kvartal, er tegn på, at de risici forsvinder," siger Larry Hatheway, cheføkonom hos GAM Investments, til The Wall Street Journal.

Et ekstra krydderi i handelskrigen, hvor det efterhånden er længe siden, markedet har hørt nyt om forhandlingerne, er en historie onsdag fra The Wall Street Journal om, at amerikanske myndigheder efterforsker den kinesiske tele- og teknologigigant Huawei for industrispionage.

Lidt positivt nyt har markedet dog fået torsdag, da den kinesiske regering har signaleret flere støttetiltag for fastholde væksten i den kinesiske økonomi, ligesom der torsdag er kommet overraskende positive data fra USA's økonomi.

Blandt sektorerne ligger råvarer og materialer i front med et plus på 0,9 pct., mens industri vinder 0,8 pct., og sundhedsaktierne stiger 0,5 pct. Den vigtige it-sektor ligger omkring 0,1 pct. oppe.

I bunden befinder finansaktierne sig med et minus på 0,1 pct. Sektoren var den helt store vinder onsdag, da stærke regnskaber fra Bank of America og Goldman løftede stemningen, men torsdag går det den anden vej, da en anden finanskæmpe Morgan Stanley har skuffet med sine tal for fjerde kvartal.

Morgan Stanley skuffer

Storbanken falder med 4,1 pct., næstmest af alle i S&P 500-indekset, da både de samlede indtægter og bundlinjen endte under markedets forventninger i fjerde kvartal.

Den justerede indtjening per aktie var i perioden på 73 cent, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 89 cent, og bankens samlede indtægter ramte 8,55 mia. dollar mod estimerede 9,35 dollar.

Både indtægterne på handel med renteprodukter og aktiehandel var lavere end ventet, mens indtægterne fra investeringsbankaktiviteter var højere end estimeret af analytikerne.

Blandt de øvrige store navne er der torsdag minus til Apple på 0,5 pct., mens Microsoft stiger 0,2 pct., og Amazon går frem med 0,1 pct.

Alcoa belønnet for regnskab

Der er også fremgang til aluminiumskæmpen Alcoa, som onsdag efter lukketid trumfede markedets forventninger til sit fjerde kvartal - både på top og bund.

"Vores 2018-resultater afspejler, hvordan vi har gjort Alcoa stærkere," udtalte Roy Harvey, administrerende direktør i aluminiumsproducenten, i regnskabet.

Aktien i Alcoa belønnes torsdag med en stigning på 2,9 pct., mens industsrikæmpen Boeing stiger 1,3 pct.

Facebook sikrer sig et lille plus på 0,4 pct., mens Alphabet, Googles moderselskab, falder små 0,2 pct. Netflix, som efter lukketid torsdag kommer med regnskab, stiger 0,1 pct.

Torsdag er der også kommet regnskab fra juvelerkæden Signet, som blandt andet markedsfører danske Pandoras produkter. Signet skuffede med at sænke sine forventninger til hele det regnskabsår, der afsluttes med udgangen af januar, og aktien straffes markant for den melding. Signet falder med 23,0 pct, og det er lig med den dårligste udvikling for alle aktierne i det store Russell 3000-indeks.

Nedjusteringen skyldes, at Signet Jewelers oplevede et fald i det sammenlignelige salg i julesæsonen på 8 pct., mens det samlede salg i kæden faldt 6,3 pct. til 323,9 mio. dollar.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op