Aktier: Pandora-forhandler skydes i sænk efter nedjustering
Foto: Bryan R. Smith / Ritzau Scanpix
Penge Af
Sammen med det generelle amerikanske aktiemarked falder Signet Jewelers, der forhandler Pandora-smykker, ved torsdagens børsåbning.

For de tre ledende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - er der efter få minutters handel fald på mellem 0,3 og 0,4 pct. Det sker, efter at de tre indeks onsdag lukkede med mindre stigninger på op til 0,6 pct. - blandt andet afledt af flere positive regnskaber.

Torsdag fortsætter den amerikanske regnskabssæson, og et af dagens regnskaber er kommet fra juvelerkæden Signet Jewelers, som sænker sine forventninger til både salget og indtjeningen i det regnskabsår, der slutter med udgangen af januar.

Nu venter Signet Jewelers et ordinært resultat per aktie på 3,77-3,92 dollar mod tidligere 4,35-4,59 dollar. Ydermere venter selskabet nu, at det samlede salg rammer omkring 6,24-6,26 mia. dollar mod tidligere ventet 6,26-6,31 mia. dollar.

Nedjusteringen følger, efter at Signet Jewelers oplevede et fald i det sammenlignelige salg i julesæsonen på 8 pct., mens det samlede salg i kæden faldt 6,3 pct. til 323,9 mio. dollar.

Investorerne reagerer på nedjusteringen ved at sende aktien i Signet Jewelers ned med 18,7 pct.

Også storbanken Morgan Stanley falder på det amerikanske aktiemarked, efter at der er offentliggjort regnskab for fjerde kvartal, hvor både indtægter og indtjening endte under markedets forventninger.

Den justerede indtjening per aktie opgøres for fjerde kvartal til 73 cent, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 89 cent, og bankens samlede indtægter ramte 8,55 mia. dollar mod estimerede 9,35 dollar.

Både indtægterne på handel med renteprodukter og aktiehandel var lavere end ventet, mens indtægterne fra investeringsbankaktiviteter var højere end estimeret af analytikerne.

Aktien i Morgan Stanley bliver sendt ned med 4,2 pct.

Til gengældt er der plus til den israelske kopiproducent Teva Pharmaceuticals, der har danske Kåre Schultz som topchef, og som er børsnoteret i USA.

Stigningen følger, efter at selskabet onsdag af de amerikanske sundhedsmyndigheder fik godkendt en kopi af Lundbecks epilepsimiddel Sabril, som gik af patent i 2017. Netop Lundbeck var arbejdsgiver for Kåre Schultz, før han forrige år skiftede til Teva Pharmaceuticals.

I torsdagens indledende handel stiger aktien i Teva Pharmaceuticals med 0,5 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan