Aktier: Grønne kurser på store bankdag
Foto: Bryan R. Smith / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier fortsætter onsdag, hor de slap tirsdag. Med plusser. Det er solide bankregnskaber, som sender finanssektoren op.

Det brede aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:20, amerikansk østkysttid, med 0,3 pct., mens Dow Jones-indekset, der blot har 30 aktier i sig, vinder 0,6 pct. Teknologidominerede Nasdaq går samtidig op med 0,2 pct.

Onsdag fortsætter den amerikanske regnskabssæson, og her i starten af den er nyhederne præget af bankernes regnskaber, og de løfter denne dag finanssektoren til tops. Finansaktierne stiger med 2,3 pct. i S&P 500-indekset, mens undergruppen af banker vinder frem med hele 2,9 pct.

Bankregnskaber på menuen

Regnskaber fra Bank of America, Goldman Sachs, Blackrock og Bank of New York Mellon har været på investorernes morgenmadstallerken, og især Bank of America og Goldman Sachs trækker op efter deres kvartalstal.

"For finansaktierne og i virkeligheden hele markedet er vi egentlig i en klassisk situation, hvor den globale vækst bremser op, udsigterne er forværrede, og markedet er så løbet for langt og har indregnet noget, som er langt værre. Så første kvartal vil vil blive lettelsens rallyer over, at tingene ikke er så slemme, som prissat," siger Binky Chadha, global chefstrateg hos Deutsche Bank, til Bloomberg News.

Bank of America, hvis aktie vinder 7,4 pct., meldte tidligt onsdag om en rekordhøj indtjening i fjerde kvartal med et overskud på bundlinjen på 7,3 mia. dollar. Pænt over konsensus og samtidig 208 pct. mere end i samme kvartal året før, da nettoresultatet lød på 2,4 mia. dollar.

Goldman Sachs ryger også i vejret med et plus på 8,1 pct., efter investeringsbanken præsterede de bedste regnskabstal siden 2010 for hele sidste år.

Goldman Sachs' indtægter faldt ganske vist i fjerde kvartal, når man sammenligner med både kvartalet før og de samme tre måneder af 2017. De 8,08 mia. dollar er dog mere end ventet blandt analytikerne, ifølge Bloomberg News, og det samme gælder for bankens bundlinje på 4,83 dollar per aktie, hvilket var 30 cent over Wall Streets prognose.

Onsdag er der ligeledes kommet regnskab fra Bank of New York Mellon, og det var også bedre end ventet. Aktien i Bank of New York Mellon stiger dog kun med 0,3 pct.

Endelig har Blackrock, verdens største kapitalforvalter, leveret regnskab for fjerde kvartal, og aktien stiger med 4,2 pct., selv om Blackrock oplevede, at kapitalen under forvaltning faldt med 5 pct. til 5,98 billioner dollar - 5980 mia. dollar. Selv om indtjeningen var ringere end ventet, så var bundlinjen lige i øjet af analytikernes estimater.

United letter også

Ikke alt handler dog om banker og finans denne onsdag, hvor sektoren for råvarer og materialer klarer sig næstbedste i S&P 500 med et plus på 0,7 pct, mens it-aktierne vinder mere beskedne 0,1 pct., og dagligvarer befinder sig i bunden med et minus på 0,9 pct.

Blandt de store aktier stiger Apple med 1,1 pct. i it-sektoren, og kollegaen Microsoft vinder 0,3 pct. Amazon går samtidig frem med 1,0 pct.

Efter fremgang på 6,5 pct. til Netflix tirsdag, da streamingtjenesten annoncerede store prisforhøjelser i USA, tager investorerne lidt af gevinsten hjem, og aktien falder med 0,8 pct., ligesom Facebook går tilbage med 1,0 pct.

Der er derimod fremgang til luftfartskæmpen United Continental Holdings, som tirsdag aften efter lukketid lagde sine tal for fjerde kvartal 2018 frem. De var bedre på både top- og bund, og aktien vinder derfor 5,7 pct. i onsdagens handel.

I den anden ende falder Fiserv, der gør sig inden for betalingssystemer, efter at selskabet har annonceret overtagelsen af First Data for 22 mia. dollar. Det udlæg er investorerne åbenbart ikke glade for, og aktien i Fiserv daler med 4,2 pct. First Datas aktie vinder derimod 20,7 pct.

Endelig er der kursklø til Snap, som er ejeren af Snapchat, det sociale medie og beskedtjeneste. Efter blot otte måneder har selskabets finansdirektør valgt at sige stop, oplyste selskabet tirsdag aften, og aktien falder derfor 11,5 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner