Aktier: Købeglade DSV styrede C25 sikkert i land
Bryan R. Smith / Ritzau Scanpix
Penge Af
Med DSV som den helt store trækhest sikrede C25-indekset sig en solid onsdag med pæn fremgang efter en afdæmpet start, der blev afløst af stigende optimisme dagen igennem.

Markedet startede afdæmpet, efter at det britiske parlament som ventet forkastede premierminister Theresa Mays forslag til en brexit-aftale tirsdag aften.

Men det gode humør lod sig ikke undertrykke, og særligt DSV bragede frem, efter at selskabet har lagt et bud på en schweizisk konkurrent. C25 steg med 0,8 pct. til 1032,84.

"DSV trækker rigtig tungt, så det er primært det, der er årsag til stigningen herhjemme," siger Mads Zink, der er chefaktiehandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

DSV vil vinde på opkøb

Årsagen til den positive reaktion i DSV - på baggrund af et bud på 26,5 mia. kr. på rivalen Panalpina - var, at det danske selskab tidligere har vist sig uhyre dygtig til at opsluge opkøb og tvinge gode synergier ud af dem.

"Det er meget interessant. Vi har tidligere vurderet, at Panalpina vil være et perfekt match for DSV. Så det bliver interessant at følge processen nu. Det er positivt for DSV, hvis det lykkes at overtage selskabet. De er verdensmestre i at overtage selskaber og få mange synergier ud af det," siger Mads Zink.

Også DSV selv bedyrer, at Panalpina vil være et perfekt match, og at det schweiziske selskab derfor har været på radaren hos DSV i ti år.

Aktien steg med 5,8 pct. til 500 kr., og i Schweiz blev Panalpina også banket i vejret af købsinteressen.

Med i toppen var også smykkeselskabet Pandora, der efter nogle hårde dage mandag og tirsdag steg med 3,6 pct. til 266,60 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

Masser af gang i regnearkene

Ligesom tirsdag var der i øvrigt et hav af kursmåls- og anbefalingsjusteringer at forholde sig til for investorerne onsdag.

Amerikanske JPMorgan var blandt andet ude at sænke kursmålet for både Danske Bank og Jyske Bank.

For førstnævnte blev kursmålet skruet ned til 170 kr. fra 240 kr., mens den positive anbefaling "overvægt" er fastholdt. Jyske Banks kursmål er skåret til 270 kr. fra 290 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes.

Begge banker blev dog hevet med op af den generelt gode stemning og stigende renter på obligationsmarkedet. Danske Bank steg 0,6 pct. til 128,75 kr., mens Jyske Bank steg 1,6 pct. til 246,40 kr.

Bryggeriet Royal Unibrew er kommet i negativt lys hos Jefferies, der har indledt dækning af aktien med anbefalingen "undervægt" og et kursmål på 400 kr.

Det gav et fald på 0,6 pct. til 465,60 kr. for bryggeriaktien onsdag.

Omvendt positivt er Jefferies' syn på bryggeriet Carlsberg, der har fået løftet anbefalingen til "køb" fra "hold". Carlsberg steg med 0,4 pct. til 722 kr.

Ingeniørkoncernen FLSmidth har desuden fået løftet sin anbefaling hos schweiziske UBS til "neutral" fra "sælg", og det sendte onsdag aktien op med 2,1 pct. til 320,50 kr.

Nedjustering hos Aarsleff

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff fra Aarhus har tabt en voldgiftssag fra 2015 vedrørende opførelsen af et biogasanlæg, og det koster 72 mio. kr. på driftsresultatet før renter og skat (EBIT) samt yderligere 16 mio. kr. i procesrenter, fortalte selskabet onsdag.

Derfor er forventningerne til regnskabsåret 2018/19 nu sænket til et driftsoverskud på 460 mio. kr. fra tidligere ventet 530 mio. kr.

Aktien faldt med 2,3 pct. til 210 kr.

Nordea steg med 1 pct. til 58,65 kr. trods en nedskrivning på 141 mio. euro - svarende til godt 1 mia. kr. - på goodwill vedrørende Rusland.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker